Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay – “One Life”

© CPU – Matthias Engels

Sommige mensen vinden het ongelooflijk makkelijk om al hun lief en leed openlijk met de wereld te delen, terwijl anderen daar juist wat meer mee worstelen. James Bay behoort tot die tweede categorie. De zanger is naar eigen zeggen nooit heel goed geweest in het delen van zijn persoonlijke leven en hield geruime tijd zijn privé persona strikt gescheiden van het publieke. Hij leerde echter naarmate hij ouder werd ook steeds meer dat het oké is als die grens soms vervaagt, want sommige dingen die je geheimhoudt voor de rest van de wereld, zijn te mooi om eigenlijk niet te delen. Dat geldt ook voor zijn relatie met zijn partner Lucy. Normaal laat James daar weinig over los, maar vandaag geeft hij ons met “One Life” een inkijkje in wat hij het meest waardevolle en persoonlijke aspect van zijn leven noemt.

Laten we maar meteen heel eerlijk zijn: “One Life” is ongelooflijk lief, maar we hebben James wel eens beter gehoord. We vinden het heel fijn om te horen dat hij zo gelukkig is, maar het nummer is ons net iets té zoetsappig en biedt weinig originaliteit. De tekst had namelijk net zo goed uit de pen van landgenoot Ed Sheeran of zelfs iemand als Shawn Mendes kunnen komen. Ook muzikaal blijft het nummer niet bepaald hangen. Jammer, want zijn vorige single, “Give Me The Reason“, wist ons wel te boeien.

We hopen dus dat de rest van zijn aanstaande derde album meer in de richting van “Give Me The Reason” opgaat dan die van “One Life”. Welke richting het ook uit gaat, we zullen het ontdekken op 8 juli, want dan verschijnt Leap, het derde album van James Bay.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

256 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay - "All My Broken Pieces"

Het is misschien wat kort door de bocht om James Bay een onehitwonder te noemen, maar het moet langs de andere kant…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay – “Goodbye Never Felt So Bad”

James Bay lanceerde in juli dit jaar zijn derde langspeler Leap. Een album met terug leuke singles, maar de Britse zanger bracht…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #36

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.