Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay – “Give Me The Reason”

Het is inmiddels alweer een paar jaar geleden dat James Bay onze harten volledig wist te veroveren met slechts zijn hoed, gitaar en stem. De Engelsman domineerde de hitlijsten in de hele wereld met nummers als “Hold Back The River” en “Let It Go”, die beiden sterke folkinvloeden kenden. Hij ging op tour met niemand minder dan Taylor Swift, en wist ook in zijn eentje grote zalen in Europa uitverkocht te krijgen. In 2018 koos hij er echter voor om van zijn geroemde pad af te wijken met het album Electric Light, wat ons zeker wist te verrassen doordat het buiten zijn comfort zone was, maar niet per se een groot succes was. Klaarblijkelijk vond James dat zelf ook. Een aantal jaar later en wat losse singletjes hier en daar verder, is de singer-songwriter terug met “Give Me The Reason”, een nummer dat geheel in lijn staat met de sound waarmee hij zichzelf naar sterrendom schoot in 2015.

“Give Me The Reason” is geïnspireerd op het punt in een relatie waarbij je de ander zou moeten laten gaan, maar dat eigenlijk nog helemaal niet wil. Onder leiding van zijn typische rauwe stem en gitaar (en ja, ook de hoed heeft zijn comeback gemaakt), zingt James over het gevoel van ontkenning dat overheerst in deze fase, het verlangen om elkaar nog één laatste kans te geven voordat het definitief voorbij is. Het nummer is precies wat wij van James Bay verwachten. “Give Me The Reason” is namelijk bitterzoet en simplistisch op een effectieve manier. Het is exact waar hij zo goed in is, en we zijn blij dat hij na een uitstapje toch weer voor dit pad gekozen heeft. We vragen ons namelijk af: hoe slecht is het nou eigenlijk om jezelf vast te houden aan het oude en vertrouwde als dat is waar je in excelleert?

Later dit jaar verschijnt zijn derde album, waar “Give Me The Reason” de eerste single van is. Zowel de naam van het album als de datum van verschijning zijn nog onbekend, maar wij houden het nieuwsgierig in de gaten.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

258 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay - "All My Broken Pieces"

Het is misschien wat kort door de bocht om James Bay een onehitwonder te noemen, maar het moet langs de andere kant…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay – “Goodbye Never Felt So Bad”

James Bay lanceerde in juli dit jaar zijn derde langspeler Leap. Een album met terug leuke singles, maar de Britse zanger bracht…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #36

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.