Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alice Merton – “Loveback”

Na het uitbrengen van haar debuutalbum leek Alice Merton van de wereldbol verdwenen te zijn. Of ze werd ontvoerd door aliens weten we niet, maar we weten wel dat de Duitse nog steeds beloftevol is. Je kent ze misschien nog niet, maar daar komt er mogelijks verandering in. Catchy nummertjes volgen elkaar op bij Alice Merton, zonder plat of inhoudsloos over te komen. Eerder dit jaar werd onder meer het zeer leuke “Same Team” op de wereld losgelaten, en dat maakt deel uit van een nieuwe plaat. Ook “Loveback” komt op die langspeler te staan en belooft veel goeds, dus het ziet er goed uit voor Alice Merton.

We moeten toegeven dat “Loveback” een beetje dramatisch begint en wetende dat Merton van Duitsland is, lijkt dit even een poging op de befaamde twaalf punten die deze week gretig worden uitgedeeld. Eenmaal de gitaar invalt, krijgt het nummer een wat stoerdere uitstraling en daar wordt er doorheen het lied verder aan gewerkt. Donkere geluiden op de achtergrond gaan gepaard met een makkelijk meezingbaar refrein: ‘Now I want my love, Now I want my love, Now I want my love, Now I want my love back’. De simpele zin wordt met varieerde intonatie gezongen en zo wordt het net iets minder repetitief, maar blijft het wel makkelijk hangen. “Loveback” is een aanstekelijk nummer met een mooie opbouw en bewijst dat Alice Merton klaar is voor haar doorbraak.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

1197 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Merton - "run away girl"

Wie verscheidene Europese festivalaffiches voor komende zomer al eens bekeek, zag de naam Alice Merton ongetwijfeld al eens voorbijkomen. De Brits-Duits-Iers-Canadese is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Merton - "Waste My Life"

Vorig jaar bracht Alice Merton S.I.D.E.S. uit, haar tweede album. Het was het vervolg op haar debuutalbum Mint, dat in 2019 verscheen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.