Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jake Whiskin – “Heatwave”

Jake Whiskin noemt zichzelf een onzekere jongen met een gitaar, die bovendien geobsedeerd is door Tom Petty. Aan zelfkennis geen gebrek dus bij Whiskin, die op nummers zoals “It Ain’t Me, It’s You” inderdaad sterk beïnvloed klinkt door Petty. Een volledige kopie van zijn grote held is Whiskin echter niet. Hij klinkt namelijk wat meer popgeoriënteerd en heeft een stem die eerder thuishoort binnen genres als dreampop en indie. Het is trouwens nog altijd wachten op het eerste album van Whiskin die tot nog toe slechts één ep heeft uitgebracht. Dat album zou er wel sneller kunnen komen dan we denken, want de Brit brengt inmiddels zijn derde single van 2022 uit.

Op “Heatwave” klinkt de muziek meteen al intenser dan op voorgaande nummers. Zwaarmoedige gitaren die ondersteund worden door een vrij deprimerende bas zorgen ervoor dat we meteen worden meegesleurd in het nummer. We krijgen een melancholische sfeer en dat komt mede door de zang van Whiskin die gecontroleerd en tegelijk ook emotioneel klinkt. Het refrein is er eentje dat wel even in je hoofd blijft hangen en het zou ons dan ook niet verbazen als dit nummer een hitje wordt. Met “Heatwave” heeft Whiskin een flinke stap in de juiste richting gezet.

Facebook / Instagram / Soundcloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

473 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Tim Knol - Long Live Your Friends (★★★★): Een pure en oprechte nieuwe sound

Precies een jaar geleden verscheen Lightyears Better en nu ligt er alweer een nieuwe plaat op de mat. Dat Tim Knol ons…
AlbumsRecensies

Tim Knol - Lightyears Better (★★★½): Opnieuw uitgevonden

Seks, drugs en rock-‘n-roll. Het leven van een muzikant heeft zo zijn voordelen als we de verhalen mogen geloven. Een uurtje of…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle TT. Elzinga - "Fountains"

De Nederlandse singer-songwriter Tim Knol is sinds hij zijn wilde haren verloor een bezig baasje. Naast zijn eigen muzikale activiteiten bestiert hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.