Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jake Whiskin – “Heatwave”

Jake Whiskin noemt zichzelf een onzekere jongen met een gitaar, die bovendien geobsedeerd is door Tom Petty. Aan zelfkennis geen gebrek dus bij Whiskin, die op nummers zoals “It Ain’t Me, It’s You” inderdaad sterk beïnvloed klinkt door Petty. Een volledige kopie van zijn grote held is Whiskin echter niet. Hij klinkt namelijk wat meer popgeoriënteerd en heeft een stem die eerder thuishoort binnen genres als dreampop en indie. Het is trouwens nog altijd wachten op het eerste album van Whiskin die tot nog toe slechts één ep heeft uitgebracht. Dat album zou er wel sneller kunnen komen dan we denken, want de Brit brengt inmiddels zijn derde single van 2022 uit.

Op “Heatwave” klinkt de muziek meteen al intenser dan op voorgaande nummers. Zwaarmoedige gitaren die ondersteund worden door een vrij deprimerende bas zorgen ervoor dat we meteen worden meegesleurd in het nummer. We krijgen een melancholische sfeer en dat komt mede door de zang van Whiskin die gecontroleerd en tegelijk ook emotioneel klinkt. Het refrein is er eentje dat wel even in je hoofd blijft hangen en het zou ons dan ook niet verbazen als dit nummer een hitje wordt. Met “Heatwave” heeft Whiskin een flinke stap in de juiste richting gezet.

Facebook / Instagram / Soundcloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle TT. Elzinga - "Fountains"

De Nederlandse singer-songwriter Tim Knol is sinds hij zijn wilde haren verloor een bezig baasje. Naast zijn eigen muzikale activiteiten bestiert hij…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jonas Schwartz

Jonas Schwartz is een Zweedse artiest die in zijn thuisland iets bekender is dan elders. Hij bracht dan ook al twee cd’s…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.