Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society – “Blood Money”

© Piran Aston

Slechts een zestal nummers heeft het Engelse kwartet The Lounge Society op hun conto staan, maar meer dan dat hebben ze nog niet nodig gehad om talloze gitaarliefhebbers met verstomming te slaan. Hun weergaloze Speedy Wundergrounddebuut “Generation Game” werd in 2020 bijvoorbeeld door velen al met luid gejuich onthaald, maar het was pas met hun ijzersterke ep Silk For The Starving dat ze zichzelf katapulteerden als een van de meest intrigerende opkomende artiesten van het moment. Heuglijk nieuws dus, want “Blood Money” zet de aftelklok richting het debuutalbum van de band in gang.

“Blood Money” is in feite een verzameling geworden van de dingen die de band voordien al zo goed deed. Een ietwat rustiger, catchy begin dat gedomineerd wordt door aanstekelijke gitaren en groovy drums. Zachtjes aan gaat het nummer dan ook crescendo door de instrumenten die collectief het tempo en de intensiteit opdrijven, zonder dat echt opvallend te doen. Wat ze doen, is dus ook niet echt iets bijster origineel of baanbrekend, zeker niet binnen het genre, maar de vier heren doen het op zo’n nonchalante en swingende manier dat ze met kop en schouders boven heel wat van die bands steken.

Het debuutalbum Tired of Liberty zal wel nog even op zich laten wachten, aangezien het pas verschijnt op 26 augustus. Op 20 mei speelt de band in Charlatan, twee maand later op 22 juli speelt de band op Rock Olmen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

164 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single O. - "ATM"

’s Werelds moeilijkst te vinden band op het web is nog zo’n hype die zijn start kende op cultlabel Speedy Wunderground, maar…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle O. - "OGO"

Onvindbaarder zal het wellicht niet worden. Het nieuwste kindje van het Speedy Wundergroundlabel heet O. en mocht al op tournee met onder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.