Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society – “Blood Money”

© Piran Aston

Slechts een zestal nummers heeft het Engelse kwartet The Lounge Society op hun conto staan, maar meer dan dat hebben ze nog niet nodig gehad om talloze gitaarliefhebbers met verstomming te slaan. Hun weergaloze Speedy Wundergrounddebuut “Generation Game” werd in 2020 bijvoorbeeld door velen al met luid gejuich onthaald, maar het was pas met hun ijzersterke ep Silk For The Starving dat ze zichzelf katapulteerden als een van de meest intrigerende opkomende artiesten van het moment. Heuglijk nieuws dus, want “Blood Money” zet de aftelklok richting het debuutalbum van de band in gang.

“Blood Money” is in feite een verzameling geworden van de dingen die de band voordien al zo goed deed. Een ietwat rustiger, catchy begin dat gedomineerd wordt door aanstekelijke gitaren en groovy drums. Zachtjes aan gaat het nummer dan ook crescendo door de instrumenten die collectief het tempo en de intensiteit opdrijven, zonder dat echt opvallend te doen. Wat ze doen, is dus ook niet echt iets bijster origineel of baanbrekend, zeker niet binnen het genre, maar de vier heren doen het op zo’n nonchalante en swingende manier dat ze met kop en schouders boven heel wat van die bands steken.

Het debuutalbum Tired of Liberty zal wel nog even op zich laten wachten, aangezien het pas verschijnt op 26 augustus. Op 20 mei speelt de band in Charlatan, twee maand later op 22 juli speelt de band op Rock Olmen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Interpol @ Ancienne Belgique (AB): Nieuws bedolven onder oude parels

De New Yorkse postpunkers van Interpol hebben al heel wat optredens in de Lage Landen op hun teller staan, maar de laatste…
AlbumsFeaturesRecensies

The Byker Grove Fan Club - Feeding Eels (★★★★): Zeer kort, dubbel zo krachtig

  Wat begon als een hobbyproject (lees: bier drinken en riffs schrijven) in een kelder van één van de bandleden mondde uit…
LiveRecensies

Geese @ Wilde Westen (De Kreun Café): Succesvolle eerste stap op Europese bodem

Na de lovende kritieken die Geese kreeg na hun verrassende debuutalbum vorig jaar, was het gisteren eindelijk tijd om dat talent ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.