Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Call It Off – “Bury the Dead” (feat. Robin Van Loenen)

Call It Off was een aantal jaar geleden een van de meest beloftevolle poppunkbands van Nederland en stond aan de rand van de doorbraak. Debuutsingle “Do It All Again” werd gretig opgepikt door de gespecialiseerde internationale websites en blogs. Met hun sound die ergens het midden vindt tussen Green Day en blink-182 spraken ze meteen een groot doelpubliek aan. De band bracht twee ep’s uit via White Russian Records. Die ep’s werden later samengevoegd en hun debuut Lovers & Liars was een feit. Twee jaar later verscheen opvolger Abandoned, waar de band een meer gepolijste klank liet optekenen. Het legde hen geen windeieren, want ook de nationale pers ontdekte Call It Off met optredens in De Wereld Draait Door als gevolg.

Het was dan ook een donderslag bij heldere hemel wanneer ze in februari 2020 hun afscheid aankondigden. ‘Het is enorm leuk geweest, maar door de tijd heen zijn onze persoonlijke ambities en prioriteiten uit elkaar gegroeid’, was de boodschap die te lezen stond op hun Facebook-pagina. Er werd nog een afscheidsshow gepland in hun thuisstad Eindhoven in mei, maar die werd door de Covid-maatregelen verplaatst. Wie dacht dat er van uitstel afstel zou komen, kwam bedrogen uit. Volgende week speelt de band eindelijk zijn afscheidsshow in De Effenaar. Ze hadden echter nog een grotere verrassing in petto voor de fans. Vorige week lieten ze geheel onverwacht een nieuwe single los op de wereld. “Go Home” was het eerste nummer in bijna drie jaar dat ze uitbrachten. Een lied dat het midden houdt tussen oude Call It Off en de zachtere poppunk die ze tegen het einde maakten.

En een week later is de band er weer met deze “Bury the Dead”. Destine-zanger en producer Robin Van Loenen werd opgetrommeld om de song te voorzien van de nodige vocalen. Het klinkt alsof ze nooit echt zijn weggeweest en dat de tijd is blijven stilstaan. De invloeden zijn nog steeds dezelfde, al klinkt deze single heel sterk als The Living End. Een soort Oosters klinkende gitaarriff houdt bijna heel de song in een strak tempo. Enkel in het tweede deel valt het even stil om naar het einde het tempo nog eens lekker de hoogte in te jagen. Je voelt ook aan alles dat deze jonge gasten door de jaren gegroeid zijn als songschrijvers. Wat de toekomst brengt voor Call It Off, is niet duidelijk. Er komt zeker nog een ep met nog enkele nieuwe nummers. Of de band het echt voor bekeken houdt, of dat ze een tweede adem heeft gevonden… Wie zal het zeggen. Wat zeker is dat ze volgende week zeker nog één keer alles gaan geven in De Effenaar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Jera on Air 2023 (Festivaldag 2): Moshen in de modder

Jera on Air hoopte tijdens de tweede festivaldag, na het debacle van gisteren, op een herkansing. Ditmaal scoorde het maar net een…
Features

Voorbeschouwing Jera on Air 2023

Jera on Air staat weer bijna voor de deur. Over net iets meer dan een week gaat het festival van de lage…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air vervolledigt zijn line-up met onder andere Fleddy Melculy

Er lijkt een einde te komen aan de eindeloze stroom van nieuwe namen voor het Nederlandse festival Jera on Air. De afgelopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.