Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chats – “6L GTR”

The Chats - 6L

Je hebt zo van die bands die niet zo’n uitzonderlijke nummers maken, maar deze in de verf zetten dankzij hun ijzersterke livereputatie en teksten die over de meest banale en herkenbare dingen gaan. Sinds we The Chats aan het werk zagen op Pukkelpop 2019, is het altijd reikhalzend uitkijken naar nieuwe optredens in ons land. Doorbreken deed dit trio uit Queensland met “Smoko”, waarbij duidelijk werd gesteld dat je mensen met rust moet laten tijdens hun rookpauze. De videoclip ervan werd inmiddels bijna zestien miljoen keer bekeken op YouTube. Op hun eerste volwaardige plaat High Risk Behaviour zongen deze buttpunkers over (veel) biertjes zuipen, lijfgeurtjes, pub food, seksueel overdraagbare aandoeningen en andere ranzigheden die uit het Australische dagelijkse leven gegrepen zijn. Met een andere constante: elk nummer is puur, rauw, onversneden hard en ronduit plezant in al zijn simpliciteit.

Zo is ook hun allernieuwste release “6L GTR” eenvoudig en tegelijk schitterend in zijn geheel. Wie heeft er nu een fancy auto nodig wanneer je eigenlijk gewoon over zandwegen wil scheuren, op fietspaden wil voorbij steken en jezelf door wegblokkades wil rammen? Daarvoor is zo’n zes liter GTR-injectie ideaal. Het gaat hier over een Nissan die eveneens perfect bij het zooitje van de New Kids zou passen. In hun gekende stijl haasten ze zich gedurende twee minuten door dit punknummer alsof ze aan het stuur van zo’n GTR (Gran Turismo) zitten. Iedereen uit de weg of The Chats rijden je overhoop!

Op 28 juni kan je The Chats bewonderen in de Botanique en enkele dagen later zie je ze op 1 juli aan het werk op Rock Werchter op The Slope. Laat je mullet maar staan, doe je salopet aan en zuip je eerst alvast een half oor af voor je je laat onderdompelen in deze zorgeloze spektakels.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

69 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Chats - GET FUCKED (★★★★): Het gaspedaal volledig ingeduwd in de hoogste versnelling

De laatste tijd krijgen we heel wat gedonder van down under door onze oren geblazen. Onlangs brachten Beddy Rays en Dune Rats…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chats - "I've Been Drunk in Every Pub in Brisbane"

Soms zegt een titel al genoeg om te weten hoe een bepaald nummer zal gaan klinken. Bij The Chats kan je er…
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 2): Nederland boven met een Brits sausje

De tweede dag van Down The Rabbit Hole ging van start onder een stralende zon net zoals de vorige dagen het geval…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.