Nieuwe singles

Nieuwe single HAAi & Jon Hopkins – “Baby, We’re Ascending”

Er zijn zo van die woorden die beter passen in de ene context dan in de andere. Op het strand zou HAAi bijvoorbeeld voor paniek kunnen zorgen, terwijl een club er laaiend enthousiast op zou reageren. Gelukkig doelen wij dan ook op die laatste situatie, want de naar het Verenigd Koninkrijk uitgeweken Australische dj en producer Teneil Throssell brengt onder die artiestennaam binnenkort haar debuutplaat op de markt. Uit Baby, We’re Ascending kregen we de afgelopen weken al enkele voorsmaakjes te horen, waaronder onlangs nog het eclectische “Purple Jelly Disc”. Nu is het echter tijd voor de titeltrack van dat album, waarvoor ze de handen in elkaar sloeg met Jon Hopkins.

Met een dikke zes minuten op de klok is “Baby, We’re Ascending” niet meteen de meest commercieel toegankelijke single, maar het nummer mag er uiteindelijk zeker zijn. Dat HAAi clubs in extase kan brengen, bewijst ze vandaag namelijk nog maar eens. Samen met Jon Hopkins serveert ze je een dromerige doch donkere banger, die zowel knipoogt naar wijlen SOPHIE als Flume. Toch is het vooral de Britse clubscene die doorschemert in het nummer, dat geleidelijk aan onder stoom komt te staan. Het gaat er met andere woorden vrolijk en opzwepend aan toe op “Baby, We’re Ascending”, waardoor we met zekerheid durven zeggen dat haar passage op Pukkelpop voor een groots feestje zal zorgen.

HAAi’s eerste album Baby We’re Ascending verschijnt op 27 mei. Op vrijdag 19 augustus staat ze op Pukkelpop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…
FeaturesFestivalnieuws

Negen tips voor een geslaagd CORE Festival 2023!

Het Ossegempark in Brussel is zich aan het klaarmaken voor de tweede editie van boetiekfestival CORE. Op 27 en 28 mei slaan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Angèle, alt-J, Goldband, NxWorries en meer naar CORE 2023!

Na een eerste geslaagde editie keert CORE volgende zomer terug naar het Brusselse Ossegempark en dat met een eclectische line-up met heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.