Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAAi – “Purple Jelly Disc” (feat. Obi Franky)

Het gebeurt niet supervaak dat we bij Dansende Beren enthousiast zijn als een dj met een album op de proppen komt, maar bij HAAi ligt dat gelukkig toch een beetje anders. De jonge Australische brengt haar dagen tegenwoordig door in het Verenigd Koninkrijk, waar ze doorheen de jaren uitgroeide tot een vaste waarde in het clubmilieu. In die jaren raakte ze goed bevriend met opkomende artiesten als Fred again.. en Romy (van The xx), met wie ze bijvoorbeeld ook al het fijne “Lights Out” uitbracht. Na al dat gedraai vond Teneil Throssell, zoals HAAi echt heet, het blijkbaar tijd om eens met eigen materiaal te komen, en zo verschijnt volgende maand Baby We’re Ascending.

Uit dat album kregen we enkele weken geleden al “Bodies of Water” te horen, maar nu doet HAAi het met een feature. Op “Purple Jelly Disc” slaat ze de handen in elkaar met Londenaar Obi Franky. Dat de Australische dus weet hoe ze donkere clubs aan het dansen moet krijgen, wordt duidelijk op haar nieuwste creatie. Vanaf de eerste seconde vliegen de beats je om de oren, waardoor je meteen het gevoel krijgt dat je als een sardien in een blik van een of andere geheime ravekelder staat te dansen. Met meer dan zes minuten op de klok heeft HAAi op “Purple Jelly Disc” meer dan genoeg ruimte om te experimenteren, waardoor zowat elke uithoek van haar eigen gecreëerde genre aan bod komt. Zo krijgen we alle kleuren van de regenboog te horen, maar zorgt Obi Franky ook voor een soulvolle toets. De dj en producer zei zelf al dat Baby We’re Ascending een soort hyperactieve presentatie zou worden van wie ze is, en dat wordt dankzij dit nummer nog wat duidelijker.

HAAi’s eerste album Baby We’re Ascending verschijnt op 27 mei. Op vrijdag 19 augustus staat ze op Pukkelpop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…
FeaturesFestivalnieuws

Negen tips voor een geslaagd CORE Festival 2023!

Het Ossegempark in Brussel is zich aan het klaarmaken voor de tweede editie van boetiekfestival CORE. Op 27 en 28 mei slaan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Angèle, alt-J, Goldband, NxWorries en meer naar CORE 2023!

Na een eerste geslaagde editie keert CORE volgende zomer terug naar het Brusselse Ossegempark en dat met een eclectische line-up met heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.