Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charles – “Miss You When You’re There”

© CPU –  Leni Sonck

Charlotte Foret heeft met haar 21 jaar al veel meer bereikt dan zowat iedereen op die leeftijd. Zo won ze The Voice Belgique, schreef ze het lied waarmee Hooverphonic ons land vorig jaar vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival en werd ze in de wandelgangen ook al genoemd om dat dit jaar zelf te gaan doen. Dat gebeurde uiteindelijk niet, want ze legt nu de focus op de release van haar debuutplaat Until We Meet Again. Voor dat album werkte ze onder andere samen met Jeroen De Pessemier van The Subs, al gaat de muziek van de jonge Brusselse toch een andere richting uit. Zo bewees ze met “Never Fair” bijvoorbeeld al dat ze een grote fan is van de wat hardere rockmuziek, maar toont ze met het nieuwe “Miss You When You’re There” aan dat ze ook breekbaar uit de hoek kan komen.

Heel veel heeft de nieuwste creatie van Charles niet om het lijf, maar daar ligt ook net de kracht van het nummer in. Een breekbare piano weet haar stem perfect te begeleiden, waardoor er doorheen het geheel een soort mysterieus sfeertje komt te hangen. Ze heeft het in de emotionele tekst over het gebrek aan affectie binnen een relatie, over het feit dat iemand afwezig kan zijn terwijl hij er fysiek wel degelijk is. Op die manier bloeit het nummer ietwat grootser en poppier open, met altijd de focus op de krachtige stem van de zangeres. Dat er na verloop van tijd een aantal achtergrondstemmen haar komen vergezellen, zetten het dramatische effect enkel nog meer kracht bij. Eentje om een traantje bij te laten dus, die nieuwe van Charles.

Charles’ debuutplaat Until We Meet Again verschijnt op vrijdag 27 mei. Komende zomer staat ze daarmee op een aantal festivals, waarna ze dit najaar nog langs Trix (12 oktober), het Wilde Westen (19 oktober) en de Ancienne Belgique (20 oktober) gaat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2144 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charles - "Le marbre"

Vijf jaar geleden kwam Charlotte Foret als winnares uit de bus bij The Voice Belgique. Haar carrière leek daarmee gelanceerd, want na…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…
InstagramLiveRecensies

Charles @ Ancienne Belgique (AB): Van een speciaal kaliber

In België hebben we heel wat interessante popartiesten, maar Charlotte Foret oftewel Charles is er toch een van een ander kaliber. Zoals…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.