Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything – “Pizza Boy”

Over iets meer dan twee weken verschijnt Raw Data Feel, de zesde langspeler van Everything Everything. Het liefdesverhaal tussen ons en de Mancunianen is er een dat al bijna een decennium duurt; het torenhoge niveau van de vier albums die ze doorheen de jaren tien uitbrachten, kan wat ons betreft eigenlijk enkel Arcade Fire evenaren. Ook deze heren struikelden vervolgens over album nummer vijf, maar op basis van singles als “Teletype” en “Bad Friday” kunnen we onze verwachtingen voor deze nieuwe collectie opnieuw torenhoog leggen.

Deze vierde single van de plaat kwam reeds voorbij toen uw recensent het viertal vorige maand aan het werk zag op hun Engelse tournee. Op het publiek had “Pizza Boy” toen ongeveer hetzelfde effect als de croissant die we zonet op kosten van het werk verorberden had op ons. Het hoekige baslijntje van Jeremy Pritchard is sindsdien onmogelijk uit ons hoofd te krijgen. Aanvoerder Jonathan Higgs brengt dan weer een tekst waarin de invloed van artificiële intelligentie op het schrijfproces meteen duidelijk wordt: ‘I’ll have a Coke / I’ll have a Pepsi now / You are afraid that you’re a pizza boy’. Het klinkt allemaal een beetje als een Everything Everything-nummer dat ons onderbewustzijn heeft bedacht onder de invloed van pijnstillers. Met andere woorden, dokter: laat die morfine maar komen!

Raw Data Feel verschijnt op 20 mei.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything - "Cold Reactor"

Stilstaan is achteruitgaan en daarom neemt Everything Everything wel vaker de vlucht vooruit. De Britten maken iets wat je als artrock kan…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Everything Everything - Raw Data Feel (★★★½): Meer dan eentjes en nulletjes

Voor wie bij de naam Everything Everything eerder aan de sappige romcom van Stella Meghie denkt, is hier nog een kleine spoedcursus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.