Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything – “Bad Friday”

Everything Everything laat er geen gras over groeien. Het viertal uit Manchester kwam in de zomer van 2020 nog met Re-Animator, een nogal wisselvallig album vergeleken met de nagenoeg perfecte discografie die eraan voorafging. Dat opvallend contrast bleek uiteindelijk een uitstekende metafoor voor de onzekere tijd waarin we leven. Ruim een jaar later hebben de songs nog steeds hun weg naar het podium niet kunnen vinden, en laat dat nu net onze laatste hoop zijn geweest om het vele nét niet overtuigende materiaal alsnog in ons hart te kunnen sluiten. Het begint steeds meer te lijken op een soort vervloekte zwarte bladzijde in het verhaal van de groep. Wat doe je dan om met een schone lei aan 2022 te beginnen? Jazeker: een volledige nieuwe plaat opnemen!

“Bad Friday” is ons eerste voorproefje, en al snel weet het de ietwat slechte smaak die in onze mond was achtergebleven weg te spoelen. Opnieuw waagt de groep zich aan een nieuw geluid—de focus ligt meer dan ooit op de synthpoptexturen en geprogrammeerde drums—maar de heldere mix doet het geheel deze keer gelukkig wél eer aan. Het refrein heeft zich na enkele luisterbeurten al onherroepelijk tussen onze oren genesteld. De productie hebben we te danken aan gitarist Alex Robertshaw en Tom Fuller, een tweetal dat ook al voor werk van Phoebe Green verantwoordelijk was. Dat belooft voor Raw Data Feel, dat met nog dertien extra nummers wel eens een binnenkomer van jewelste zou kunnen worden!

Raw Data Feel verschijnt op 20 mei. Eind maart vertrekt de groep op tour, maar die blijft voorlopig binnen het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything - "Cold Reactor"

Stilstaan is achteruitgaan en daarom neemt Everything Everything wel vaker de vlucht vooruit. De Britten maken iets wat je als artrock kan…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Everything Everything - Raw Data Feel (★★★½): Meer dan eentjes en nulletjes

Voor wie bij de naam Everything Everything eerder aan de sappige romcom van Stella Meghie denkt, is hier nog een kleine spoedcursus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.