Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything – “Teletype”

Op 20 mei verschijnt de alweer zesde plaat van Everything Everything. Op Raw Data Feel zal een deel van het album gemaakt worden door A.I. Zo werd het artwork, delen van lyrics en de songtitels ontwikkeld door artificiële intelligentie. Dit is iets wat we ook enkel maar Everything Everything zien doen en het werkte wel want eerste single “Bad Friday” was alvast een schot in de roos. Een maand later is er nu “Teletype”, een iets rustigere song die nog steeds de typische sound van de band herbergt.

Met heel wat experiment schiet “Teletype” tamelijk glazig op gang. Het lijkt even alsof we naar een nummer van Soulwax aan het luisteren zijn, maar eens de herkenbare vocals van frontman Jonathan Higgs daar bijkomen, gaat die vlieger niet meer op. Op de achtergrond horen we een leuke mix van instrumenten wat de song een rijke sound geeft, maar er zit ook iets catchy in door de drum die op een repetitieve manier blijft doorgaan. Hierdoor is het refrein wederom iets dat heel makkelijk in het oor ligt en ook daar kunnen we Everything Everything op hun sterkst horen. Veel explosiviteit zit er verder niet in de single, maar ook op het gemak weet de band te overtuigen.

 /  /  / 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3682 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything - "Cold Reactor"

Stilstaan is achteruitgaan en daarom neemt Everything Everything wel vaker de vlucht vooruit. De Britten maken iets wat je als artrock kan…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Everything Everything - Raw Data Feel (★★★½): Meer dan eentjes en nulletjes

Voor wie bij de naam Everything Everything eerder aan de sappige romcom van Stella Meghie denkt, is hier nog een kleine spoedcursus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.