Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mewn – “Two Days”

© Chan Kim

Dat Manchester een stad met talent is, is ondertussen toch wel al geweten. Waar voetbalfans het over de grote ploegen zullen hebben, is de stad bij muziekliefhebbers vooral gekend voor grote namen als Oasis, The Smiths en The Chemical Brothers. Ook de nieuwe band Mewn komt uit Manchester. Mewn debuteerde in 2020 met hun single “No Country” en in 2021 brachten ze hun eerste ep uit. Hun nieuwe single “Two Days” is een voorproefje van hun tweede ep, die in de zomer zal uitkomen.

Het nummer begint nogal vreemd, verschillende klanken die normaal gezien niet samen zouden horen worden toch samengevoegd. Van zodra Daniel Bluer, de frontman, begint te zingen verdwijnt deze chaos en klinkt het iets aangenamer in de oren. Een stuk later wordt er weer piano aan toegevoegd, wat ook in het begin te horen was. Deze pianoklanken zorgen voor een onderliggende spanning, alsof er iets aan zit te komen.

Bepaalde stukken van “Two Days” zijn gevuld met vreemde geluiden of soms zelf een stilte. Het lijkt alsof deze beginnende groep aan het experimenteren is gegaan en verschillende nummers heeft samengebracht. Door de chaos aan klanken is het soms moeilijk om gefocust te blijven op de zangpartijen van Bluer. De zanger verklaarde dat het nummer gevoelens van verlangen en het streven om beter te zijn uitdrukt. Voor ons klinkt het eerder alsof hij met zijn gevoelens in de war zit, als we enkel naar de verschillende instrumenten die zijn samen gegooid luisteren. Deze nieuwe single is een kakafonie waarin de zanger zijn boodschap volgens ons niet duidelijk weet over te brengen.

Als “Two Days” een voorsmaak moet zijn van hun aankomende ep dan zijn we alvast benieuwd of hun andere nummers even chaotisch zullen klinken. We zullen moeten afwachten tot de zomer.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 3): Rotterdam(n)

Op de laatste dag van Left of the Dial zijn de benen al wat vermoeider, de oogjes kleiner en de stemmen al…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 2): Collectieve inspanning

Dag twee op Left of the Dial, maar van vermoeidheid was er nog helemaal geen sprake bij zowel de bands als het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.