Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arcade Fire – “Unconditional I (Lookout Kid)”

© CPU – Ymke Dirikx

Sinds Arcade Fire ons enkele weken geleden verblijdde met het aaneenhangende tweeluik “The Lightning“, vergaven we het Win Butler en de zijnen meteen, die misser onder de noemer Everything Now. Alles wat van de Amerikanen een van de meest geliefde indiebands ter wereld maakte, zat verstopt in de zes minuten durende comeback, om dan nog maar te zwijgen over het feit dat hun nummers live nog meer tot leven komen. In de Verenigde Staten dook Arcade Fire de afgelopen maanden met regelmaat op in kleine clubs, alsook op het grote Coachella, om er enkele voorsmaakjes uit die nieuwe plaat uit te proberen. We kunnen daarom nu al voorzichtig concluderen dat WE een uitstekende plaat lijkt te worden, onder meer door deze nieuwe “Unconditional I (Lookout Kid)”, dat op Coachella voor het eerst kennismaakte met het grote publiek.

Het is op zich geen grote verrassing dat Arcade Fire ervoor koos om dit nummer als vooruitgeschoven single te gebruiken, want “Unconditional I (Lookout Kid)” heeft een zeker meezinggehalte. Zo worden de refreinen gekleurd door ‘do-do do-do’s’, waardoor de single binnen de kortste keren in je gehoorkanalen blijft plakken. Lekker kleurrijk en vrolijk op het gehoor dus, maar tekstueel komt het veel harder binnen. Butler schreef het nummer in een moeilijke periode in zijn leven, waardoor zijn pijn bijna voelbaar is. En toch hangt er een positieve vibe doorheen de track, gezien “Unconditional I (Lookout Kid)” vooral draait om acceptatie. Een beetje een minder herkauwde cliché ‘het is oké om niet oké te zijn’-nummer, vol pijn en liefde, en de bijzonder kleine speling die tussenbeide ligt. ‘And if you feel it, it’s fine / I give you everything that’s mine / I give you my heart, and my precious time’; Arcade Fire straalt weer als vanouds.

WE verschijnt op 6 mei.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1410 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Will Butler - "A Stranger's House" & "Nearer to Thee"

Het nieuws kwam een beetje als een donderslag bij heldere hemel: Will Butler zette een punt achter zijn carrière bij Arcade Fire….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Arcade Fire - WE (★★★★): Hartverwarmende tranen, zonovergoten pijn

‘Remember when Arcade Fire were good?’ Het was een nogal pijnlijke vaststelling die op de website van het alom gerespecteerde Stereogum pronkte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arcade Fire - "The Lightning I, II"

Na vier jaar, zeven maanden en twintig dagen komt de band die zich Arcade Fire laat noemen eindelijk nog eens van zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.