Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Spread Joy – “Repetition”

Het loont tegenwoordig om een postpunkbandje uit de grond te stampen, want het genre is populairder dan ooit. Perfecte voorbeelden zijn bands als shame, black midi, Fontaines D.C. of Black Country, New Road, die anno 2022 wereldwijd de grotere zalen en festivalweides doen vollopen. De vijver zit met andere woorden al aardig vol, maar op de bodem komen er permanent nieuwe eitjes uit. Zo ook deze Spread Joy, dat een jaar geleden al zijn debuutplaat uitbracht. Zoals dat gaat binnen het genre, draait ook dit viertal uit Chicago niet rond de pot, want de opvolger ligt al klaar. Volgende maand ligt er met II een tweede langspeler in de rekken, waaruit we nu “Repetition” te horen krijgen.

De nieuwste creatie van Spread Joy weet de kaap van de twee minuten niet eens te ronden, maar kan toch overtuigen. Het viertal maakte er namelijk een plezant nummertje van, dat de ietwat vrolijkere kant van de postpunk aftast. Zo zijn het een herhaaldelijk gitaarlijntje en een zachte bas die de toon zetten, waarna de frontvrouw het laken steeds meer naar zich toe trekt. Op die manier komt er ook alsmaar meer tempo in het nummer, waardoor ook de drums zich beginnen moeien. Tot een echt gigantische ontploffing leidt het nooit, maar de sfeer zit er zeker wel in. “Repetition” groeit op die manier uit tot een fijn voorsmaakje van II, dat ons zeker wel benieuwd maakt naar wat er nog volgt.

II verschijnt op 13 mei via Feel It Records.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zebrahead – “Middle Seat Blues”

Sinds het vertrek van de zanger Matty Lewis en de komst van Adrian Estrella heeft Zebrahead niet bepaald stil gezeten. Met hernieuwde…
AlbumsRecensies

Bon Iver - i,i (★★★★): Genialiteit in zijn zuiverste vorm

De zomer van 2019 wordt er eentje om nooit te vergeten voor de fans van Bon Iver. Het laatste album van Justin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ride – “Repetition”

De ietwat vergeten Britse Shoegazekoning uit de vroege jaren negentig maakt sinds 2015 een comeback met eigentijdse psychedelica à la Tame Impala…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.