Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ride – “Repetition”

De ietwat vergeten Britse Shoegazekoning uit de vroege jaren negentig maakt sinds 2015 een comeback met eigentijdse psychedelica à la Tame Impala en Caribou. Bij “Future Love” bleven we nog op onze honger zitten, maar nu overtreft Ride onze verwachtingen met de tweede single voor This is Not A Safe Space, hun tweede album sinds de reünie, dat uitkomt op 16 augustus. “Repetition” is krautrock en mogelijks hun beste song sinds 1992.

Ride lijkt terug te gaan naar hun tienerjaren met een sound die heel eighties aanvoelt. Al snel komen ritmes van New Order en het volume van The Jesus and Mary Chain op de proppen. Het lijkt ons trouwens een ideaal nummer voor een Soulwax remix. De experimentele drumcomputer van Loz Colbert begeleidt een bijtende riff van Andy Bell (jawel, de bassist van Oasis). Met een goed oor kan je ook genieten van de heerlijke bassen en overgedubde keys die achter de lead krioelen. De duale stemharmonieën spelen een kleinere rol dan gebruikelijk. ‘Repetition is a form of change,’ zingt Mark Gardener, terwijl Andy Bell die woorden vervormd herhaald. “Repetition” klinkt dus duidelijk als een groepsinspanning en houdt mooi de ballans tussen het experimentele en de pop, dat is wat we willen!

Op 29 januari speelt Ride dit en ander schoons in Trix.

Facebook / Website

139 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour ontvangt in 2023 ook Yung Lean, Caribou, 070 Shake en meer!

Heel wat festivals lijken met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht nog eens serieus uit te willen pakken. Ook Dour laat eindelijk in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Connie Constance - "Hurt You"

Connie Constance, of ook wel Constance Rose Power, is een Britse indiepop-artieste met een flinke eigen wil. Zoals haar naam het ons…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Melody’s Echo Chamber – “Norfolk Hotel”

Het is nu tien jaar geleden dat de Franse Melody Prochet ons bewustzijn binnendrong met de betoverende psychedelische pop van haar debuutalbum…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.