Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ride – “Repetition”

De ietwat vergeten Britse Shoegazekoning uit de vroege jaren negentig maakt sinds 2015 een comeback met eigentijdse psychedelica à la Tame Impala en Caribou. Bij “Future Love” bleven we nog op onze honger zitten, maar nu overtreft Ride onze verwachtingen met de tweede single voor This is Not A Safe Space, hun tweede album sinds de reünie, dat uitkomt op 16 augustus. “Repetition” is krautrock en mogelijks hun beste song sinds 1992.

Ride lijkt terug te gaan naar hun tienerjaren met een sound die heel eighties aanvoelt. Al snel komen ritmes van New Order en het volume van The Jesus and Mary Chain op de proppen. Het lijkt ons trouwens een ideaal nummer voor een Soulwax remix. De experimentele drumcomputer van Loz Colbert begeleidt een bijtende riff van Andy Bell (jawel, de bassist van Oasis). Met een goed oor kan je ook genieten van de heerlijke bassen en overgedubde keys die achter de lead krioelen. De duale stemharmonieën spelen een kleinere rol dan gebruikelijk. ‘Repetition is a form of change,’ zingt Mark Gardener, terwijl Andy Bell die woorden vervormd herhaald. “Repetition” klinkt dus duidelijk als een groepsinspanning en houdt mooi de ballans tussen het experimentele en de pop, dat is wat we willen!

Op 29 januari speelt Ride dit en ander schoons in Trix.

Facebook / Website

131 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Jesus and Mary Chain @ Trix: Stoffig sterk

We did it before and we’ll do it again: bands gaan kijken waarover men het collectief eens is dat ze al minstens…
AlbumsFeatured albumsRecensies

La Jungle - Ephemeral Feast (★★★½): Donker schouwspel vol energie

Met het steengoede Fall Off the Apex (2021) nog fris in het geheugen, keken we met grote verwachtingen naar het nieuwe werk…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.