Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BROCKHOFF – “Sharks”

Niets zo fijn als een nieuw bandje ontdekken dat binnen de kortste keren een glimlach op je gezicht weet te toveren; dat vinden ook wij bij Dansende Beren. En wel, vandaag is het nog eens zo ver. We kwamen in aanraking met de Duitse BROCKHOFF, die dit jaar pas het levenslicht zag. Zelf noemt ze bands als Foo Fighters, Snail Mail en Phoebe Bridgers als inspiratiebronnen, en een mix van die namen is misschien ook al meteen de beste manier om de muziek van de jongedame te omschrijven. De ietwat stevigere indierock, maar wel altijd met een vrolijk en aaibaar randje, blijkt heel fijn op een zonnige namiddag!

Na debuutsingle “2nd Floor” komt er nu met “Sharks” een bijzonder leuk vervolgstuk. Op iets minder dan drie minuten weet de Duitse ons mee te nemen op een zonnig tripje dat barst van de dromerige indiegitaartjes en haar zachte stemgeluid. Een verhaal waar we met andere woorden maar al te graag in stappen, zeker als het nummer na verloop van tijd in een stroomversnelling geraakt. De gitaren klinken al wat steviger en ook BROCKHOFF zelf zingt een tikkeltje ruiger. Op die manier doet ze ook een beetje denken aan een iets stevigere versie van Abbie Ozard, wat zeker als een compliment gezien mag worden. “Sharks” is dus een leuke tweede kennismaking met de Duitse zangeres, die we nu wel voorzichtig een mooie toekomst durven te voorspellen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2178 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BROCKHOFF – “Why”

Hamburg mag dan niet de grootste muziekgeschiedenis hebben, het lijkt een goeie broedplaats te zijn voor opkomend talent zoals BROCKHOFF. Ze verhuisde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BROCKHOFF - "Clearing Up"

Er bestaan tegenwoordig duizenden indiebandjes, dus is het bij momenten moeilijk om het kaf nog van het koren te onderscheiden. Wie weliswaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Sharks"

Op 1 juli verschijnt Mercury – Act 2 van Imagine Dragons en dat is niet geheel verrassend de opvolger van Mercury – Act 1….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.