Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “EYE TO EYE”

© CPU – Matthias Engels

De Britten van While She Sleeps zijn al jaren een van de vaste waarden in het metalcorelandschap. Vorig jaar nog brachten ze ons SLEEPS SOCIETY. Het album waarmee ze aankondigden een gecrowdfunde band te worden. Met features van Simon Neil en Deryck Whibley en de toevoeging van heel wat elektronische elementen, vernieuwde While She Sleeps zichzelf en kozen ze voor een meer radiovriendelijke aanpak. Een jaar later zijn de heren terug met hun nieuwste single “EYE TO EYE”, een van de nummers die zal te horen zijn op de deluxeversie van SLEEPS SOCIETY.

Onmiddellijk is het duidelijk dat “EYE TO EYE” terug gaat naar het oldschool While She Sleeps geluid. Net zoals op het intussen zeven jaar oude “Four Walls” start de single met een simpele gitaar en zanger Loz die al zingend het nummer inleidt. Kort hierna wordt met een typische While She Sleeps riff het nummer ontketend. Uptempo riffs en drums worden afgewisseld met een groots, episch klinkend refrein dat live ongetwijfeld kippenvelmomentjes zal creëren. De rode draad is opnieuw mentaal welzijn, een thema waar de Britten al jaren meer bewustzijn willen rond creëren. Om de single te laten passen in de lijn van het album, krijgen we een elektronische pre-breakdown. Hierna komt de loeiharde breakdown waarin zangers Mat en Loz zichzelf overtreffen. De perfecte zwarte strik rond dit nummer.

“EYE TO EYE” zal op 3 juni te horen zijn op de deluxeversie van SLEEPS SOCIETY. Wie de single live wil horen, zal in juni moeten afzakken naar het Belgische Graspop Metal Meeting of het Nederlandse Jera On Air. Nog een kleine tip is om zeker de intense videoclip te checken die het nummer ondersteunt.

Facebook | InstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parkway Drive – “The Greatest Fear”

Parkway Drive is, naast AC/DC, het succesvolste metalexportproduct uit Australië. Door hun indrukwekkende toewijding schopten de heren het tot de headlinepositie in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Nothing But Thieves, King Hannah, De Staat en 27 anderen!

Nu de festivalzomer officieel van start is gegaan, grijpt ook Pukkelpop zijn kans om de affiche te vervolledigen. Dat gebeurt vandaag met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bury Tomorrow – “LIFE (Paradise Denied)”

Al sinds 2006 zijn de heren van Bury Tomorrow een van de meest ambitieuze metalcorebands in het genre. Met tweejaarlijkse albumreleases en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.