LiveRecensies

Coach Party @ Kavka Oudaan: Comfortabele energie

© Hattie Neate

Met slechts drie ep’s op de teller, kan je stellen dat Coach Party een tamelijk nieuwe band is. De groep uit Isle of Wight bracht pas in 2019 zijn debuutsingle uit en sindsdien gaat ze wel al eens over de lippen. Het werd dus hoog te tijd om het viertal ook eens in België aan het werk te kunnen zien en dat gebeurde dankzij MCLX in Kavka Oudaan. Daar speelde de band gewoon alle muziek die ze al heeft uitgebracht in een setje van een goeie drie kwartier. In die tijd zagen we ook wat voor een potentieel de band bevat en kunnen we stellen dat de afwezigen ongelijk hadden.

De avond werd geopend door de lokale Belgische act VVYNN. De groep uit Aalst bracht er een mix van stevige rock en alternatieve gitaren. De opbouw van iedere song zat gelijkaardig in elkaar; we hoorden wat invloeden van Brutus en Garbage, waardoor de sound tamelijk donker naar voor kwam. Dat zorgde er niet voor dat het minder boeiend werd, want muzikaal wisten de muzikanten echt waar ze mee bezig zijn. We hoorden krachtige uithalen en dreigende sounds die soms zelfs naar post-metal neigden. De frontvrouw kon met haar fragiele stem soms ferm uithalen, maar bij momenten was het ook net iets te fragiel. De wisselwerking met het sterke muzikale werk, maakte weliswaar indruk en hierdoor zagen we toch een aangename set van de Aalstenaars.

Terwijl iedereen nog buiten of aan de bar stond, begon Coach Party voor een goeie drie man aan “Oh Lola”. Aan gêne alvast geen gebrek, want vol goesting begonnen ze meteen te knallen. De zaal liep langzaam wat voller, tot er iets meer dan twintig man aanwezig was. Ze zagen hoe frontvrouw Jessica Eastwood hen op een charismatische manier meteen inpakte. Samen met haar basgitaar stond ze tamelijk rustig op het podium, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de heel energieke gitarist naast haar.

Joe Perry ging namelijk bijna altijd als een bezetene te werk. Hij weet als geen ander hoe hij zeer goed gitaarspel kan brengen. Op die manier konden we op heel wat momenten genieten van heerlijke gitaarsolo’s en uitbundig gerammel op zijn instrument. Bij “Breakdown” kwam dit tamelijk letterlijk naar voren, toen de band op het eind een explosie van noise lieten passeren. Perry deed er zijn vestje bij uit, waardoor je wel meteen wist dat hij zich volledig smijt op een concert.

Coach Party heeft eigenlijk twee soorten nummers. Je hebt de meer dromerige songs zoals “Bleach” die vooral voor rust en kalmte zorgen en je hebt de stevige rockers zoals “Weird Me Out”. Het zijn vooral de songs in die laatste categorie die indruk maken. De band toont hiermee dat ze veel geleerd hebben van hun vrienden van Wolf Alice. We horen namelijk heel wat stevig gitaarwerk met de nodige fuzz, maar vooral ook heel wat power en urgentie. Hetgeen iedere song dan weer gemeen heeft, is dat ze altijd iets aanstekelijk herbergen. Je moet het refrein maar één keer horen om meteen mee te zijn in het verhaal.

Eastwood vertelt ook al eens graag iets, wat ervoor zorgt dat je eigenlijk enkel maar sympathie kan hebben voor de band. Een andere sterkte in de liveshow, is dat ieder bandlid kan zingen. Zo wordt er heel veel ingezet op meerstemmigheid waardoor ieder nummer rijker overkomt. Een voorbeeld hiervan was “Really OK on My Own”. Het nummer begint klein, maar eenmaal het openbreekt en je alle andere stemmen hoort, krijg je een warm gevoel. Ook inhoudelijk zorgt Coach Party er altijd voor dat je een bepaalde herkenbaarheid voelt. Het zijn songs die voor iedereen spreken, waardoor het makkelijk is om jezelf erin te herkennen.

Coach Party weet op die manier bij iedere song te charmeren en dat is ook hun sterkte. De band lijkt klaar om grotere podia te bestijgen, want met een overtuigende liveshow die al staat als een huis, songs die makkelijk in het oor liggen en vooral ook goeie muzikanten is er niets meer nodig om een publiek te bereiken. We zien ze dan ook makkelijk het pad van Wolf Alice volgen met een mix van stevige rocksongs, dromerige indiehits en herkenbare songs om zo een breed publiek te bereiken. Wij geloven er alvast in!

Setlist:

Oh Lola
Crying Makes Me Tired
Puke
Bleach
Weird Me Out
Everybody Hates Me
Really OK on My Own
3 Kisses
i’m sad
Space
Nothing Is Real
Breakdown
Sweetheart
FLAG (Feel Like A Girl)
Can’t Talk, Won’t

3435 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Together Pangea @ Kavka Oudaan: Een gezamenlijke sprint

Zoals dat bij vele buitenlandse bands het geval is tegenwoordig, was het ook voor Together Pangea alweer even geleden dat de band…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #35

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coach Party - "Nothing Is Real"

Fans van Coach Party hebben niet te klagen, want er zit alweer een nieuw project van de Britse rockers aan te komen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.