Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Asvana – “Jesters and Monarchs”

Bijna halverwege de Stille Week draaien we de volumeknop toch een paar keer naar rechts. De melodieuze metalband Asvana pakt namelijk uit met de tweede single “Jesters and Monarchs”. Nog geen jaar geleden verliet de vijfkoppige groep het repetitiekot om Pelt en omstreken wakker te schudden. De videoclip van debuutsingle “Grey” gaf ons alvast de indruk dat Asvana zich ook esthetisch gezien weet te profileren. Daarvoor is er precies goed gekeken naar Amon Amarth, In Flames, of dichter bij huis Off the Cross, al bij al fijn gezelschap om mee geassocieerd te worden. Overige singles “Stand Up” en “Patient I” bulkten overigens van de hardrockinvloeden, waardoor je geen doorwinterde metalfanaat moet zijn om Asvana te doorgronden.

“Jesters and Monarchs” gaat lustig voort op dit elan. Zanger Mitchell Schuurman grijpt onmiddellijk naar zijn microfoon en heeft ons zo mee in zijn verhaal. De vette, gitaargedreven breakdown komt erna keihard binnen, maar wordt voorbijgesneld door de beukende drums. Wanneer de tank bijna leeg lijkt te zijn, zorgt een collectieve zangstonde voor een kleine opkikker. Bij de eerste luisterbeurt waait de track daardoor een beetje aan ons voorbij zonder echt een speciale indruk na te laten. Aan Mitch’ open vocalen en de dubbele gitaarpartijen te horen, houdt Asvana zijn potentieel vrijwel niet onaangeroerd. Dat de groep ten slotte in volle ontwikkeling is, versterkt onze mening dat Asvana spoedig een warme plek zal vinden in het hart van de stevige gitaarliefhebber.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.