Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Toro Y Moi – “Déjà Vu”

© Chris Maggio

Chaz Bear, zoals Toro Y Moi in het gewone stervelingenleven heet, brengt op 29 april zijn nieuwe studioalbum Mahal uit. Hij is hierbij allerminst aan zijn proefstuk toe. Het gaat om zijn zevende langspeelplaat in dertien jaar tijd. Chaz werkte in het verleden al samen met kleppers als Flume, Flying Lotus, Travis Scott en Tyler, the Creator. Ook klust de Amerikaan regelmatig bij als producer.

Dat Toro Y Moi zich niet binnen een enkel genre laat categoriseren, was ons al langer duidelijk. Met “Déjà Vu” laat hij nog maar eens zijn veelzijdigheid merken. Na de releases van het laidback “Magazine” en “Postman” en het aanstekelijke “The Loop”, loste Chaz het vierde en meest experimentele nummer van zijn nieuwe album tot nog toe. Pat Jones, de producer, drukt zijn stempel hier duidelijk op. Zoals vaker bij muziek met fel gemixte ondertoon, zal het voor ons pas na enkele extra luisterbeurten duidelijk zijn of dit nummer nu gek of geniaal is. Dat Toro Y Moi de keuze maakte om “Déjà Vu” als single uit te brengen, verbaast ons enigszins. Op zichzelf staat het nummer niet meteen bijzonder sterk, al kunnen we ons inbeelden dat het in het geheel van het nieuwe album wél meer zijn plaats kan vinden.

Zij die Toro Y Moi live aan het werk willen zien, zullen hiervoor nog even geduld moeten hebben. Tenzij je een vakantie naar Londen of de States gepland zou hebben.

Facebook / Instagram / Website

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

14 posts

About author
Vrienden noemen me 'Boh'
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FKJ - "A Moment Of Mystery" (feat. Toro y Moi)

French Kiwi Juice, ook wel beter bekend als FKJ heeft met  V I N C E N T een opvolger klaar voor zijn Just…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Toro y Moi - "The Loop"

Eind januari verblijdde Toro y Moi de wereld door ons met “Postman” en “Magazine” te trakteren op zijn eerste twee nieuwe nummers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Toro y Moi - "Postman" & "Magazine" (feat. Salami Rose Joe Louis)

Het is alweer van Outer Space uit 2019 geleden dat Toro y Moi nog eens een nieuw album op ons losliet, al zal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.