Nieuwe singles

Nieuwe single Mick Jagger – “Strange Game”

Mick Jagger zonder de overige leden van The Rolling Stones: voor sommigen is het als bier zonder schuim, voor anderen is het een verademing. De legendarische frontman bracht zijn eerste soloalbum She’s the Boss uit in 1985 en dat leverde hem destijds twee bescheiden hitjes op met de aanstekelijke nummers “Just Another Night” en “Lucky In Love”. De laatste volwaardige soloplaat van Jagger dateert al van 2004. Toen verzorgde hij de soundtrack voor de romantische komedie Alfie, waarop het wonderschone “Old Habits Die Hard” verscheen. Nu, flink wat jaren later, is de Brit terug met meer muziek voor de filmwereld, ditmaal voor de nieuwe Apple TV-serie Slow Horses, in de vorm van de single “Strange Game”.

Voor dit nummer werkte Jagger samen met de Britse componist Daniel Pemberton, die wat ons betreft een dikke pluim verdient voor het creëren van een spookachtige sfeer. Het instrumentale geeft ons een mysterieus gevoel dat met vlagen wat doet denken aan de mystieke songs van bijvoorbeeld Nick Cave of Tom Waits. De zangpartijen dragen dan weer bij aan de bravoure van het nummer, op een manier zoals alleen Mick Jagger dat kan. De single voelt dan ook echt aan als een titeltrack voor een serie, in die opzet is Mick Jagger meer dan geslaagd. Het wordt dan ook hopen dat we Mick Jagger nog vaker terug zullen vinden op de soundtrack van Slow Horses.

Mick Jagger zakt samen met de andere leden van The Rolling Stones op 11 juli af naar het Koning Boudedewijnstadion.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

221 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mick Jagger - "Eazy Sleazy" (feat. Dave Grohl)

Ondanks zijn gezegende leeftijd van 77, lijkt Mick Jagger ook in de lockdown niet te gaan genieten van een welverdiend pensioen. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joss Stone - "Walk with Me"

Joss Stone is zeker geen onbekende. De Britse singer-songwriter maakt al bijna twintig jaar muziek en bracht al heel wat albums uit,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rolling Stones - "Living in a Ghost Town"

The Rolling Stones: het moet de grootste band op deze planeet zijn die nog volledig in leven is. De bandleden worden er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.