Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Mulvey – “A Prayer of My Own”

Op zijn nieuwste album New Mythology is het nog even wachten, maar Nick Mulvey loste hiervan wel reeds zijn tweede single. Voor de opnames van zijn derde langspeler, trok Mulvey naar Parijs en werkte hij samen met producer Renaud Letang (Feist, Jamie Lidell, Manu Chao…). Of zijn nieuwe album net als zijn debuutalbum hoge toppen zal scheren, dat is nog maar de vraag. Met de release van zijn tweede single lijkt Nick Mulvey alvast goed op weg.

Net als bij vele artiesten die muziek maakten de voorbije jaren is ook bij Nick Mulvey de pandemie voelbaar in zijn nieuwste werk. In “A Prayer Of My Own” stelt hij zich dan ook kwetsbaar op. Al tokkelend op zijn akoestische gitaar zingt de Engelsman over de onzekerheid van de toekomst van onze planeet en onze samenleving. Luidop spreekt hij over zijn schrik voor de huidige veranderende en onzekere tijden. ‘De bedoeling is echter niet om mensen angstig te maken, maar eerder begrip te tonen voor eenieder die vandaag met dezelfde rare gedachten zit’, zegt hij zelf in een interview met Folkradio. ‘Get to know that beast within, give him love and bring him in’, zingt hij op het einde van het nummer. In melancholie is Mulvey niet van plan te blijven hangen, maar hij geeft hiermee nog een strijdlustige boodschap mee.

Voorlopig zijn er geen concerten van Nick Mulvey aangekondigd in België en Nederland. Wij hopen stiekem dat hij met deze tweede release alsnog de aandacht van enkele concert- en festivalplanners weet te trekken. Het album New Mythology verschijnt op 10 juni 2022.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

6 posts

About author
Vrienden noemen me 'Boh'
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Stars - From Capleton Hill (★★★): Twintig jaar actief en nog even somber als altijd

Voor het eerst in vijf jaar komt de Canadese band Stars weer met een album op de proppen. Wij zouden de band…
AlbumsRecensies

Cate Le Bon – Pompeii (★★★½): Ontroerend bij momenten, maar geen explosie van emoties

Drie jaar na haar vorige plaat is Cate Le Bon terug met haar nieuwe album Pompeii. Dat de op te vullen schoenen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Andy Shauf – “Satan” & “Jacob Rose”

De Canadees Andy Shauf bracht reeds afgelopen herfst zijn nieuwste album Wilds uit en nu is hij terug met een charmante dubbelsingle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.