Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ghum – “Some People”

Ze komen uit Londen, Brazilië en Spanje en vormen samen een van de spraakmakendste nieuwe bands van het moment. We hebben het natuurlijk over Ghum, een band die al in 2019 op de radar verscheen van een aantal toonaangevende mensen in de muziekwereld. Het coronavirus zorgde ervoor dat het viertal nog niet al te veel live kon spelen, maar daar brengen ze de komende maanden volop verandering in. Waar ook verandering in komt, is hun muziekcatalogus, want die zal vanaf 17 juni uitgebreid worden met debuutplaat Bitter. Nu mogen we alvast kennis maken met de eerste single daaruit en dat doet ons al watertanden naar een vervolg.

“Some People” is de eerste single in meer dan twee jaar die de band op de wereld loslaat en je merkt aan alles dat de band in alle luwte heeft kunnen groeien op muzikaal vlak. Op de eerste voorproever van Bitter klinkt het viertal in ieder geval furieuzer, intenser en grootser dan tevoren. Dat heeft enerzijds te maken met de innemende zang van frontzangeres Laura Guerrero Lora en anderzijds met de holle drums en loeiharde gitaren die heerlijk rond zich heen razen. “Some People” werd slim compact gehouden waardoor het je vanaf de eerste seconde bij je nekvel grijpt en pas 178 seconden later loslaat. Puike single van Ghum waar we nog een tijdje mee zoet zullen zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2044 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FLETCHER - "Last Laugh"

De Amerikaanse Cari Elise Fletcher is bekend van haar vorige single “Bitter” die ze uitbracht eind mei. De 26-jarige zangeres bracht met haar…
LiveRecensies

Palace @ Botanique (Witloof Bar): Een paleis van melancholie en sentiment

Palace is een Britse band die in 2014 plots opdook op het internet. De band bracht toen hun debuut-EP Lost In The…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 30 mei - 5 juni 2016

Het einde van de maand en het begin van een nieuwe. De clipjesmarkt deed zijn uiterste best om deze overgang zo goed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.