Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Kelly Lee Owens – “Sonic 8” & “Olga”

© Sarah Stedeford

Het zijn mooie tijden voor iedereen die door het leven gaat onder de naam Kelly Lee Owens. De Britse dj en producer mocht bijvoorbeeld het anthem maken voor het Wereldkampioenschap Vrouwenvoetbal, ze vierde afgelopen week de vijfde verjaardag van haar zelfgetitelde debuutplaat, werd aangekondigd voor Pukkelpop én komt nu met het nieuws dat er alweer een nieuw album klaarligt. Lp.8 verschijnt binnen een maand, maar voor het zover is lijkt ze ons nog te trakteren op wat voorsmaakjes. Vandaag zijn dat er meteen twee, in de vorm van de dubbelsingle “Sonic 8” / “Olga”.

Met deze twee singles lijkt Kelly Lee Owens verder te borduren op het succes van het sublieme Inner Song, al verkent ze hier en daar wel wat nieuwe horizonten. De nummers op zich zijn daarbovenop overigens totaal verschillend, want waar “Sonic 8” een donkere club kan laten bewegen, is het lichte euforie ten top op “Olga”. Laten we daarom beginnen met die eerste, want dat lijkt de single met het meeste potentieel te zijn. ‘This is an emergency. This is a wake-up call’, zingt de Britse herhaaldelijk, waarmee ze zich richt op het loslaten van alles om je heen. Geniet van je (hernieuwde) vrijheden dus, en dat kan met “Olga”. De donkere beats ruimen plaats voor euforische synths en Kelly’s engelachtige stem. Een fijne comeback met andere woorden, die ongetwijfeld nog beter zal overkomen in het geheel van de plaat.

Lp.8 verschijnt op 29 april. Op zaterdag 20 augustus speelt Kelly Lee Owens op Pukkelpop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1501 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daniel Avery, Kelly Lee Owens & HAAi - "Chaos Energy"

Fans van het elektronische genre mogen zich in de handen wrijven, want Daniel Avery is helemaal terug van nooit weggeweest. Meer nog,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kelly Lee Owens - LP.8 (★★★): Rustgevende onrust

Het is ondertussen iets langer dan vijf jaar geleden sinds Kelly Lee Owens haar eerste echte album op de wereld losliet. Ervoor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.