Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kelly Lee Owens – “Unity”

© Sarah Stedeford

In de zomer van 2023 zal het epicentrum van het vrouwenvoetbal in Oceanië liggen, aangezien daar tussen 20 juli en 20 augustus het wereldkampioenschap plaatsvindt. Dat het een speciale editie zal worden, ligt nu al vast, want er zullen voor het eerst 32 landen deelnemen en dat is een recordaantal. Om nu al in de sfeer te komen, wordt het officiële anthem gelost, en wie kon daar beter voor gevraagd worden dan Kelly Lee Owens. De Welshe producer bracht vorig jaar nog haar fantastische tweede plaat Inner Song uit en lost nu, afgezien van een aantal remixes, haar eerste streepje nieuwe muziek in de vorm van “Unity”.

Het nummer duurt een dikke anderhalve minuut en is dus eigenlijk niet echt een single, maar we kunnen nu al stellen dat we “Unity” een interessanter FIFA-anthem vinden dan Martin Garrix’ en U2’s “We Are the People”. Dat komt vooral door het feit dat Kelly Lee Owens haar eigenheid wist te verwerken met van die typische, euforische wereldkampioenschapgeluiden. Haar anthem zal dus hoogstwaarschijnlijk vooral gebruikt worden bij aanvang en afloop van de matchen, maar zal op die manier ook stilletjes aan in je gehoorkanalen blijven plakken. Geen grootse hitsingle dus, laat staan überhaupt een single, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat de Welshe in haar opzet van een FIFA-anthem met verve is geslaagd.

Kelly Lee Owens’ show van 8 december in Botanique werd geannuleerd, dus fans moeten vooralsnog wachten op een nieuwe Europese tour.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2198 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kelly Lee Owens - “Love You Got”

Het is ondertussen bijna vier jaar geleden sinds Kelly Lee Owens het fantastische Inner Song uitbracht en ondanks dat de Welshe dj…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Leather Jacket - "Unity"

We moesten er even op wachten, maar sinds eind vorig jaar ligt er met Stinger een tweede plaat van Black Leather Jacket in de…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.