Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Bunny – “Fire Escape”

© Alec Basse

Twee jaar geleden had Beach Bunny haar bekendheid nog te danken aan TikTok, maar daar teren deze Amerikanen ondertussen niet meer op. In de tussentijd brachten ze een nieuwe ep uit (met onder andere “Good Girls (Don’t Get Used)“), gingen ze een gesmaakte samenwerking aan met Marina en verscheen amper een week daaropvolgend de single “Oxygen“. Dat was meteen de eerste stap naar de nieuwe – volgens hen intergalactische – langspeler Emotional Creature, waaruit ze nu een tweede nummer het heelal insturen.

“Fire Escape” brengt qua toon de pop- en indierock die Beach Bunny ondertussen herkenbaar maakt. De stem van frontvrouw Lili Trifilio eist meestal de aandacht op in haar nummers, maar hier klinkt ze monotoner dan we van haar gewoon zijn. Onze oren richten we liever op de strakke én speelse gitaren en drums. Het lijkt alsof het mannelijke deel van het viertal het meeste plezier beleeft in dit nummer, terwijl zij pas tijdens de eindtonen echt de leiding (mogen) nemen.

Op het aanstormende album Emotional Creature wil Trifilio naar eigen zeggen aantonen dat mensen emotionele wezens zijn, maar net die emotie is op “Fire Escape” nog even zoek. Op de radio zou het als zoveelste poprocknummer aan ons voorbijgegaan zijn, terwijl de band volgens ons eigenlijk meer te bieden heeft.

Emotional Creature verschijnt op 22 juli.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

55 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Beach Bunny @ Botanique (Rotonde): Huppelen met tegenzin

De Botanique mocht gisteren het bordje uitverkocht bovenhalen en dat voor het eerste Belgische concert van Beach Bunny. De band uit Chicago…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whitney - SPARK (★★★★): Vernieuwend en toch vertrouwd

De afgelopen weken stuurde Whitney reeds vijf nummers van hun toekomende album SPARK de wijde wereld in. We konden in die nummers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six - “No Future? Yeah Right” (feat. Rou Reynolds)

Het vijftal You Me At Six draait al meer dan een decennium mee als vaste waarde in de Britse poprock, maar lijkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.