Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Bunny – “Fire Escape”

© Alec Basse

Twee jaar geleden had Beach Bunny haar bekendheid nog te danken aan TikTok, maar daar teren deze Amerikanen ondertussen niet meer op. In de tussentijd brachten ze een nieuwe ep uit (met onder andere “Good Girls (Don’t Get Used)“), gingen ze een gesmaakte samenwerking aan met Marina en verscheen amper een week daaropvolgend de single “Oxygen“. Dat was meteen de eerste stap naar de nieuwe – volgens hen intergalactische – langspeler Emotional Creature, waaruit ze nu een tweede nummer het heelal insturen.

“Fire Escape” brengt qua toon de pop- en indierock die Beach Bunny ondertussen herkenbaar maakt. De stem van frontvrouw Lili Trifilio eist meestal de aandacht op in haar nummers, maar hier klinkt ze monotoner dan we van haar gewoon zijn. Onze oren richten we liever op de strakke én speelse gitaren en drums. Het lijkt alsof het mannelijke deel van het viertal het meeste plezier beleeft in dit nummer, terwijl zij pas tijdens de eindtonen echt de leiding (mogen) nemen.

Op het aanstormende album Emotional Creature wil Trifilio naar eigen zeggen aantonen dat mensen emotionele wezens zijn, maar net die emotie is op “Fire Escape” nog even zoek. Op de radio zou het als zoveelste poprocknummer aan ons voorbijgegaan zijn, terwijl de band volgens ons eigenlijk meer te bieden heeft.

Emotional Creature verschijnt op 22 juli.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

17 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Momma – Household Name (★★★★): Klaar voor de grote doorbraak

Na een periode van twee jaar brengt de band Momma hun langverwachte album Household Name uit. De band, geleid door de twee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Time Rush - "Honey"

Wie een tiental jaar geleden trouwe Nickelodeonkijker was, zal zich ongetwijfeld Big Time Rush nog wel herinneren. De verhaallijn van de show…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Spacey Jane – Here Comes Everybody (★★★): De zomer blijft niet duren

In 2016 besloot een bende van vier vrolijke indierockers uit het Australische Perth een band te starten en daar hoor je ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.