Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Bunny – “Good Girls (Don’t Get Used)”

De Amerikaanse band Beach Bunny bestaat ondertussen al een dikke vijf jaar, maar brak pas enige tijd geleden definitief door. De grote schuldige? TikTok! De single “Prom Queen” werd dankzij de populaire app een dikke hit en heeft op dit moment zelfs net geen honderdmiljoen streams. Niet niks dus, maar daardoor wordt de band sinds kort dus ook in z’n geheel meer beluisterd. Band is misschien het verkeerde woord, want in alle bio’s wordt Beach Bunny omschreven als het muzikale project van frontvrouw Lili Trifilio. Zij gaat uiteindelijk dus met alle eer lopen, maar de overige bandleden verdienen volgens ons evenveel aandacht. Binnenkort komen de Amerikanen met een nieuwe ep, en daar is “Good Girls (Don’t Get Used)” de leadsingle van.

Op het splinternieuwe “Good Girls (Don’t Get Used)” is het nochtans wel meteen Lili Trifilio die alle aandacht opeist. Ze leidt het nummer praktisch solo in, maar enkele seconden later worden we pas echt met onze rug tegen de muur gezet. Ze zingt al wat feller, en ook de gitaren en drums worden al wat harder. Het zijn vooral de refreinen die echt in ons hoofd blijven plakken. Hoe verder het nummer vordert, hoe meer het openbloeit. Dat is misschien we de grootste sterkte van Beach Bunny dit keer, want op drie minuten toont de band ons met degelijke poprock alle hoeken van de kamer. Of “Good Girls (Don’t Get Used)” ook een TikTok-hit wordt, betwijfelen, al mag het zeker en vast wat airplay krijgen.

Blame Game verschijnt op 15 januari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Beach Bunny @ Botanique (Rotonde): Huppelen met tegenzin

De Botanique mocht gisteren het bordje uitverkocht bovenhalen en dat voor het eerste Belgische concert van Beach Bunny. De band uit Chicago…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 2): Weinig geheimen, weinig verrassingen

We mogen weer! Dat was het overheersende gevoel op de eerste festivaldag van Best Kept Secret. Het vernieuwde terrein was nog even…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.