Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Celeste – “To Love A Man”

© CPU – Joost Van Hoey

Je was de afgelopen weken misschien ook een beetje verward toen Celeste werd aangekondigd door onder andere Botanique en Trix, maar er uiteindelijk een blackmetalband op de ticketpagina verscheen. Wel, dan ben je vast blij om te horen dat de soulzangeres geen drastische metamorfose onderging, maar dat het wel degelijk om een andere band met dezelfde naam ging. Om die verwarring nog groter te maken, komt de Britse Celeste Waite nu ook nog eens terug met nieuwe muziek, al is het onmogelijk om daar niet blij van te worden. Iets meer dan een jaar geleden bracht ze met Not Your Muse een mooie debuutplaat uit, maar ervan profiteren lukte om de gekende reden natuurlijk nooit.

Dan maar meteen dubbel zo hard imponeren met een tweede, moet ze gedacht hebben, want het nieuwe “To Love A Man” klinkt zeer mooi. Celeste schreef het nummer daarentegen niet zelf, want het waren haar vrienden Matt Maltese en Lauren Auder die haar vroegen om hun tekst in te zingen. Dat betekent daarom niet dat de single niet klinkt zoals we dat van de Britse gewoon zijn. Een uiterst minimalistische piano begeleidt de zangeres doorheen het nummer, waardoor alle aandacht naar haar stem gaat. Zoals je dus zou denken, zorgt dat ervoor dat “To Love A Man” heel schattig klinkt, en perfect in eender welke soundtrack van een romantische dramafilm zou passen. Zo eentje waarop je in de verte de vloer hoort kraken, terwijl je door het venster de sneeuw ziet neerdwarrelen. De auditieve versie van rust, die nieuwe van Celeste.

Op zaterdag 28 mei staat Celeste op het nieuwe CORE Festival in het Brusselse Ossegempark.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer leuke muziek op onze Spotify.

1464 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 2): Nederland boven met een Brits sausje

De tweede dag van Down The Rabbit Hole ging van start onder een stralende zon net zoals de vorige dagen het geval…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhodes - “The Love I Give”

Dat Rhodes een tranentrekker pur sang is, is eigenlijk al geen geheim meer. Met een unieke stem die menig mens weet te…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.