Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers – “Not The One”

© CPU – Katrin Peeters

Red Hot Chili Peppers heeft de laatste jaren wat meer tijd nodig om met nieuw materiaal op de proppen te komen, maar àls het dan gebeurt, overladen ze de fans wel met traktaties. Na op korte tijd binnenkopper “Black Summer” en funknummer “Poster Child” te hebben gekregen, komt de band een week voor de release van langspeler Unlimited Love met een derde nieuwe single: “Not The One”.

Het nummer opent met de klank van een piano die heel voorzichtig wordt bespeeld. Ook op vorige plaat The Getaway liet bassist Flea horen wat hij achter het klavier in zijn mars heeft, wat een heel rustige kant van de spring-in-’t-veld blijkt te zijn. Op de achtergrond horen we hoe gitarist John Frusciante feeërieke klanken uit zijn snaren haalt. Frusciantes solowerk, waar zijn afwezigheid van een dikke tien jaar aan te wijten is, heeft ook een invloed nagelaten op zijn composities binnen de band. Het tempo blijft doorheen het nummer, net zoals de zang en de instrumenten, vrij eentonig. In het rijtje met de rustigere singles van de Peppers, waarin onder andere “Road Trippin’” en “Desecration Smile” staan, vindt het weinig aansluiting. Dit als single vlak voor het nieuwe album droppen, lijkt ons eerder een vreemde keuze, maar misschien maakt het contrast met de rest van het album volgende week dan weer wat goed.

Ondertussen is het uitkijken naar de twaalfde Peppers-plaat, Unlimited Love, die verschijnt op vrijdag 1 april. Op zondag 3 juli sluit Red Hot Chili Peppers het uitverkochte Rock Werchter af.

Facebook / Website / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

56 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Mysterines – “Sink Ya Teeth”

Aan de overkant van de Noordzee krioelt het van succesvolle bands; het talent ligt er voor het oprapen. Eén van de muzikale…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.