Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers – “Poster Child”

© CPU – Sven Michiels

Nog niet zo lang geleden was er eindelijk de langverwachte terugkeer van Red Hot Chili Peppers met de single “Black Summer”. De single bleek al snel een voorbode te zijn voor een gloednieuwe plaat, die dit jaar verschijnt. Met Unlimited Love viert de band de grote terugkeer van John Frusciante. De verwachtingen liggen dan ook torenhoog, want Stadium Arcadium, de laatste plaat onder die line-up, was meteen ook hun laatste echt goeie plaat.

Dit keer is het niet Frusciante die met de aandacht gaat lopen, maar wel de funky baslijn van Flea. Al van bij het begin druipt het funkgehalte van de single af en je hebt niet veel meer nodig om sensueel aan het dansen te slaan. Anthony Kiedis haalt zijn beste rapskills, boven waardoor je bijna niet hoort wat hij nu eigenlijk zingt in de strofes. Gelukkig zijn de refreinen dan wel weer herkenbaar en krijgen we dan de titel van de song op een tamelijk eenvoudige manier. De song gaat op die manier nog een goeie drie minuten verder en eigenlijk gebeurt er niet al te veel in “Poster Child”, al krijgen we hier en daar wel nog een gitaarmoment voor Frusciante, maar die is slechts bijzaak. Toch zijn de grooves heerlijk en kunnen we ons nu al voorstellen dat dit een zwoel hoogtepunt wordt tijdens hun show op Rock Werchter. Ze spelen daar op 3 juli.

Facebook / Website / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

3692 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Red Hot Chili Peppers @ Rock Werchter 2023: Omgekeerde normaalcurve

Een van de opvallendste namen op de affiche van Rock Werchter 2023 was zonder enige twijfel Red Hot Chili Peppers. Niet omdat…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2023 (Festivaldag 3): Kleurrijke momenten op een grijze dag

Voor het bekendste hoofddeksel van Landgraaf – het roze hoedje – weer een jaartje opgeborgen moet worden, vierde het Nederlandse festival Pinkpop…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Bare Up – “I Don’t Want to Fight” & “Slow Down”

Een rijzende ster in de scene: zo kunnen we Daniel Harwood wel noemen. Onder zijn alias Bare Up brengt hij sinds 2019…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.