Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Penguin Cafe – “Coriolis”

Als een band bestaat uit elf personen die allen buiten de vooraf gedefinieerde lijnen kleuren, is het vrijwel onmogelijk om die band in een genre of hokje onder te brengen. Zo’n band is Penguin Cafe. Invloeden vanuit allerlei genres zijn tot op heden terug te vinden in hun repertoire: we horen klassiek, ambient, folk, jazz en de wereldmuziek terug in de nummers van Penguin Cafe. In 2011 bracht de band hun debuutplaat A Matter of Life… uit. Nu, tien jaar later, acht de frontman van het elftal, Arthur Jeffes, de tijd rijp om een remastered versie van dat album uit te brengen. A Matter of Life… 2021 verschijnt volgende maand, en wordt nu voorafgegaan met de release van “Coriolis”.

Eerder verscheen “Coriolis” al als sluiter op het oorspronkelijke album. Het is één van de eenvoudigste nummers van Penguin Cafe, een duet tussen piano en viool. De uiteindelijke versie is een collage van meerdere opnames die Arthur Jeffes en violist Oli Langford gedurende een dag in de studio opnamen. Dit vond plaats in een regenachtige periode, waardoor beide muzikanten het nummer blijvend associëren met regen. Het pianospel leent zich daar ook voor. Met gesloten ogen kan je Arthur’s pianospel visueel linken aan druppels regen die op een dak pletsen. “Coriolis” in het geheel neemt je dan ook mee naar het grijze, slome gevoel van een herfstige regendag. Wij vinden “Coriolis” in ieder geval alvast een geslaagde, herwerkte versie, maar net als het origineel, is deze veel te snel voorbij.

Het blijft een genot voor ons om naar Penguin Cafe te luisteren, en hoewel de verschillen met de originele versies zeer subtiel zijn, is het toch uitkijken naar A Matter of Life… 2021. Deze verschijnt op 29 april.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Whisper Festival @ OLT Rivierenhof: Geen geknal, toch geraakt

De festivalkalender is al aardig gevuld, maar toch bleek er nog ruimte te zijn voor een nieuwe afspraak. Zoals de naam laat…
LiveRecensies

Penguin Café @ De Roma: Vinnige pinguïns op dreef

In een behoorlijk gevulde Antwerpse Roma zagen we het wonderlijke Penguin Café, een verderzetting van het voormalige, door Simon Jeffes geïnitieerde Penguin…
Nieuwe singles

Record Store Day 2017: Onze 10 favoriete releases op een rijtje

Voor een groot deel vinylliefhebbers is het al een tijdje aftellen geblazen naar hun hoogdag. Op zaterdag 22 april hebben tal van onafhankelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.