Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BANKS – “I Still Love You”

Er zijn mensen die hun diepste, donkerste gevoelens over hun relationele problemen en verbroken relaties het liefst zo snel mogelijk met de wereld delen. Zo zijn er voldoende artiesten op te noemen die slechts maanden na een relatiebreuk nummers uitbrengen om hun romantische trauma’s van zich af te kunnen zetten. Anderen nemen liever juist wat langer de tijd om alles te verwerken voor zij het met een groter publiek delen. Tot deze laatste groep behoort Jillian Rose Banks, beter bekend als BANKS. Zo’n zes à zeven jaar geleden, voordat haar muziekcarrière echt van de grond kwam, schreef zij haar nieuwste single, “I Still Love You”. Het schrijven van dit nummer was voor haar als therapie, een uiterst persoonlijke manier om haar liefdesverdriet een plek te geven. Jarenlang voelde de Amerikaanse daarom niet de neiging om het lied met de rest van ons te delen. Toch is dit sentiment recentelijk veranderd. BANKS spendeert inmiddels veel meer tijd met zichzelf en is naar eigen zeggen druk bezig met het verwerken van oud zeer op een gezondere manier dan voorheen. Ze is comfortabeler in haar eigen huid, en heeft bepaalde aspecten uit haar verleden geleerd te accepteren. Haar persoonlijke ontwikkeling maakt het logisch dat zij nu, jaren later, besloten heeft om “I Still Love You” toch met ons te delen.

Met “I Still Love You” neemt BANKS afstand van alle autotune en indrukwekkende, bijna hypnotiserende beats waar we haar normaliter van kennen. Onder leiding van een melancholische pianoklank, zingt de zangeres over het missen van een ex, en het gevoel altijd van deze persoon te zullen houden, ondanks alle problemen die zich voordeden. De tekst is absoluut persoonlijk en voelt bijna aan als een bladzijde die uit haar dagboek gescheurd is, maar is tegelijkertijd verre van het meest intrigerende of origineelste dat zij ooit op papier gezet heeft. Toch raakt ze ons wel. Haar stem klinkt namelijk breekbaarder en oprechter dan ooit, en ze lijkt haar ziel volledig bloot te leggen op “I Still Love You”. BANKS weet ons hiermee te emotioneren, en dat is een fikse prestatie.

“I Still Love You” is onderdeel van BANKS’ aanstaande vierde langplaat, Serpentina. Deze verschijnt op 8 april.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

76 posts

About author
wannabe wereldverbeteraar & ambassadeur van de nederlandse nuchterheid
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

BANKS - Serpentina (★★★½) : Vervellen zoals een slang

BANKS. Een naam die voor vele Belgen wellicht nog maar weinig zegt. In Amerika krijgt de Californische zangeres, songwriter en producer echter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BANKS - "Holding Back"

De Amerikaanse BANKS kroonde zichzelf in 2014 met haar debuut Goddess al tot hoogpriesteres van haar eigen donkere popuniversum en bleef dat sindsdien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BANKS - "The Devil"

De alternatieve r&b van BANKS brengt al jaar en dag op mysterieuze wijze een ode aan de vrouwelijke sensualiteit. Op haar laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.