Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Stay Idle – “Weak End”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Al even volgen we bij Dansende Beren de Limburgse Leuvenaars van Stay Idle. We noemden de heren uit Houthalen in januari dan ook bij onze ‘Grote Beren van Morgen‘. De Limburgers behaalden, naast een vermelding bij ons, in 2019 al de finale van Sound Track. Ook passeerden ze al bij Humo’s Rock Rally 2020 en De Nieuwe Lichting 2021 de revue. Dan kan je dus al snel van een jonge opkomende band met veel talent spreken. Ze omschrijven hun muziek als loeiharde Limburgse kelderpunk, want hoewel Leuven nu hun uitvalsbasis is, ligt de originele repetitiegarage nog steeds in het Limburgse “Getwood City” (Houthalen).

Kelderpunk, zo klonken vorige twee singles “So Tame” en “Adjacent Replacement” zeker, en zo klinkt ook “Weak End”. Het ene nummer klonk al wat duisterder dan het andere, maar de rode draad was bij beide nummers de rechtdoorzeeklank en attitude. Ook nieuwe single “Weak End” schuwt eenzelfde mindset niet. Het nummer opent met gerammel op de gitaren en een strakke, pompende drum. De riff die het nummer opent, begeleidt je gelijk door het volledige nummer. Het is een erg catchy, zelfs bijna dansbare riff die je in een livesetting ongetwijfeld recht naar de moshpit stuurt. Volgens de band is “Weak End” dan ook het perfecte nummer voor al de komende weekends, moshpits, enzovoort waarbij je eindelijk die coronamaatregelen en ook een beetje de werkweek kan vergeten.

We besluiten dat de Limburgse Leuvenaars gelijk hebben, dus we maken al snel afspraken om ene te gaan drinken op café, nu de maatregelen verleden tijd zijn. We leggen nog snel eventjes Stay Idle op om in de sfeer te raken en verheugen ons op hun album Vulture Culture dat op 7 mei zal uitkomen.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2022: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…
AlbumsRecensies

Stay Idle - Vulture Culture (★★★½): Een vlakke klets om de oren

De Limburgse garagepunkband Stay Idle is zo’n groep die de afgelopen jaren steeds op onze berenradar heeft gestaan. Het viertal uit Houthalen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.