Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Maltese – “Smile in the Face of the Devil”

Er zijn tal van artiesten die een album uitbrengen en vervolgens jarenlang van de muzikale radar verdwijnen, maar er zijn ook artiesten die ons voortdurend verwennen met nieuwe muziek. De Engelse singer-songwriter Matt Maltese behoort tot die laatste categorie. Pas een klein halfjaar geleden kwam zijn derde langplaat, Good Morning It’s Now Tomorrow, uit, maar Matt lijkt niet stil te kunnen zitten, want zijn volgende project verschijnt volgende maand al. De ep Quiet Recordings zal een verlengstuk zijn van Good Morning It’s Now Tomorrow, met een aantal intiemere, kleinere versies van nummers die eerder al op dat album stonden. De 24-jarige zanger kan het niet laten om daar toch nog een geheel nieuw nummer aan toe te voegen in de vorm van “Smile in the Face of the Devil”, dat vandaag verscheen.

Met Good Morning It’s Now Tomorrow liet Matt zichzelf al voorzichtig van een hoopvollere, optimistischere kant horen dan hij voorheen deed. “Smile in the Face of the Devil” bouwt voort op deze ontwikkeling. Het nummer is tekstueel gezien mijlenver verwijderd van het cynische, melancholische geluid waarmee hij zichzelf een aantal jaar geleden op de kaart zette. Onder de leiding van een kalmerend pianospel zingt de Engelsman over het overkomen van moeilijke periodes. Slechte, vervelende dingen gebeuren, maar hij benadrukt dat het allemaal goedkomt als je de goede moed niet verliest. Deze boodschap is wellicht een beetje cliché, maar daardoor niet minder toepasselijk voor de tijden waarin we nu leven. Met “Smile in the Face of the Devil” speelt Matt Maltese op een mooie manier in op de huidige tijdsgeest en biedt hij een sprankje hoop dat we allemaal wel kunnen gebruiken nu.

Quiet Recordings verschijnt op 8 april. De zanger maakt op zijn aanstaande tour helaas geen stop in België, maar Nederlandse fans kunnen hem op 10 oktober in de Amsterdamse Melkweg bewonderen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

252 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Maltese - "Florence"

Matt Maltese is een Brits-Canadese singer songwriter die vaak gekarakteriseerd wordt door een melancholische en licht cynische tekst, die vergezeld wordt door…
AlbumsRecensies

Matt Maltese - Good Morning It's Now Tomorrow (★★★★): Een Rode Kreeft, alstublieft

Samen met Zuid-Londens-Canadese Matt Maltese wensen we u graag een goedemorgen, want vandaag is weer een nieuwe dag. En met die nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.