Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single King Princess – “Talia”

Eind februari kwam er een talentje bovendrijven. Mikaela Strauss, beter bekend onder haar pseudoniem King Princess, bracht haar eerste single uit op het platenlabel van Mark Ronson. De zangeres uit Brooklyn was ook meteen de allereerste artiest op Zelig Records. En of Ronson daar een goede zet mee heeft gedaan. Debuutsingle “1950” scoorde al meer dan 30 miljoen streams op Spotify en wordt nu al dé ballad van 2018 genoemd. Ja, zelfs Harry Styles is grote fan. Vandaag zet King Princess haar DIY-handelsmerk verder met opvolger “Talia”.

Het tijdloze slaapkamerdebuut “1950” was nog maar het begin van King Princess. Geen idee of ze op haar tweede single ook alle instrumenten zelf speelt, maar het knusse DIY-gevoel zit er nog steeds in. Net voor het refrein wordt die sfeer aan diggelen geslagen met een typische 2018-drop. Hoewel King Princess een uniek warm stemgeluid heeft, ruiken we hier al een waardige opvolger voor Lorde. De lyrics zijn in tegenstelling tot de opbeurende sound zeer emotioneel: ‘If I drink enough, I can taste your lipstick, I can lay down next to you. But it’s all in my head’. Bonus-pluspunt: opnieuw schuwt King Princess haar liefde voor hetzelfde geslacht niet. Maar net als in “1950” speelt het geen hoofdrol. Geen ‘she’, ‘her’ of ‘girl’. Maar dat “Talia” het heartbreak van twenty-gayteen zal worden, daar hebben we geen twijfels over.

Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silk City - "New Love" (feat. Ellie Goulding)

Silk City is niet de grootste naam in de muziekwereld. Als het je iets zegt, denk je wellicht aan “Electricity” dat in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess - "PAIN"

Er wordt King Princess al lang een wondermooie toekomst voorspeld. De Amerikaanse scoorde de afgelopen jaren dan ook enkele bescheiden hits met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess - "Only Time Makes It Human"

Lang vooraleer King Princess met haar debuutalbum Cheap Queen (2019) naar buiten kwam, wist ze al een grote indruk op ons te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.