AlbumsRecensies

Bladee & Ecco2k – Crest (★★★★): Een dertig minuten lange reis door de hemel

Het eerste gezamenlijke album van Bladee en Ecco2k is een feit. De twee Zweedse rappers hebben al meerdere keren samengewerkt op eerdere Drain Gang-projecten, maar nooit brachten ze met hun tweeën een volledige lp uit. Na een single (“Amygdala”) begin dit jaar, hebben ze nu uit het niets een album gereleased. De twee boezemvrienden vonden het na drie jaar nog eens tijd om iets samen te maken. Drain Gang’s productiefste lid Bladee bracht de afgelopen twee jaar maar liefst vier albums uit. Dat is wat anders dan zijn collega Ecco2k, die in heel zijn carrière nog maar één soloalbum maakte.

In 2020 kwam de single “Girls Just Want To Have Fun” uit. Nee, geen cover van Cyndi Lauper. Maar wie had ooit gedacht dat die song twee jaar later op dit hemelse album zou verschijnen. Crest is volledig geproduceerd door Drain Gang’s (en goede vriend Yung Lean’s) vaste producer Whitearmor. Hij levert beats af die je, in combinatie met de vocals van Bladee en Ecco2k, in een soort trance doen belanden.

Bladee en Ecco2k nemen je mee op een dertig minuten lange etherische reis. De heerlijke synths en engelachtige vocals zijn te horen doorheen heel het album, waaronder ook ijzersterke opener “The Flag is Raised”. Tweede nummer “5 Star Crest (4 Vattenrum)” is onderverdeeld in vijf stukken, het ene nog prachtiger dan het andere. De stukken zijn van elkaar gescheiden door beatswitches waar je onmogelijk op kunt stilzitten. Van de ge-autotunede vocals van Bladee begin je elk nummer opnieuw weer te zweven, maar vanaf het moment dat Ecco2k begint te zingen, beland je in een andere dimensie.

Het beste bewaren ze voor het einde, want na zeven betoverende nummers moet absolute hoogtepunt “Girls Just Wanna Have Fun” nog komen. Twee minuten en veertien seconden, meer hebben de twee drainers niet nodig om je even van de wereldbol te doen verdwijnen; van de beat tot het moment dat Ecco2k zijn entrée maakt. Dit nummer geeft je een gevoel zoals je het nog nooit eerder meemaakte.

Als je dit album moet beschrijven in twee woorden, moet je niet ver zoeken. De titel van het laatste nummer beschrijft deze plaat perfect: “Heaven Sings”. Met een chille en dromerige melodie is dit een perfecte afsluiter.

Bladee en Ecco2k staan bekend voor hun dromerige vibes, maar gaan met Crest nog een tikje extremer. Je wordt van begin tot einde meegesleurd op een reis in verheven sferen. De erotische zang en de hemelse productie doet je alleen maar snakken naar meer. De dertig minuten die de plaat lang is, kunnen niet beter benut worden dan met de negen nummers die erop staan. De atmosferische sound die de Zweden op Crest creëren is wat we gewoon zijn van hen, maar durft ook weer te vernieuwen. We kunnen alleen maar hopen dat ze hiermee blijven doorgaan.

Bladee, Ecco2k, Thaiboy Digital en Whitearmor zijn als Drain Gang te zien in Botanique op 18 juni.

Instagram / website / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skrillex, Bladee & Yung Lean - "Real Spring"

Skrillex startte zijn carrière als dubstepproducer, maar ging de laatste jaren steeds meer samenwerken met mensen buiten het genre. Op muziekstreamingdiensten haalde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single daine – “new ground”

Wanneer een artiest van stijl verandert, kan je oorspronkelijke fanbase wel eens afhaken. Zo zijn Charli XCX’s vroegere bewonderaars al lang overgestapt…
AlbumsRecensies

OTTO - World Greetings (★★★½): Iedereen kind!

‘Het is misschien zoals het broodmandje voor de maaltijd, maar het brood is een gefrituurde kaaskroket mét kaasaus. Het is niet per…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.