Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skrillex & Bladee – “Real Spring”

© Marilyn Hue

Skrillex startte zijn carrière als dubstepproducer, maar ging de laatste jaren steeds meer samenwerken met mensen buiten het genre. Op muziekstreamingdiensten haalde Sony Moore torenhoge cijfers met zijn “HUMBLE.”-remix voor Kendrick Lamar, een samenwerking met J Balvin en onlangs nog “Rumble”, waarvoor hij de studio inkroop met Fred again.., de dancerevelatie van 2022. De producer is op dreef, want “Real Spring” is al zijn vierde release van 2023. De reden? Er komen niet een, maar liefst twee albums aan later dit jaar, met de voorlopige werktitels QFF en DGTC.

Voor de nieuwe plaat ging Skrillex zijn partners zoeken in het Hoge Noorden: Yung Lean en Bladee, beiden Zweedse rappers, zijn verantwoordelijk voor de tekst op “Real Spring”; niet zo genoemd omdat de lente eraan komt, maar naar een solotentoonstelling van Bladee uit 2021. Hoe donker en underground “Rumble” was, zo opgewekt en vrolijk begint deze single. Het doet een beetje denken aan een Marshmello-in-zijn-vroege-dagenplaat. Met een goede laag autotune over de vocals bouwt het nummer op naar een trapclimax vol vervormde stemfragmentjes, waarin alle opgespaarde energie vrijkomt.

Een fijne productie van Skrillex alweer, die nog maar eens laat zien dat hij zowat alle muziekstijlen aankan. Op de volgende release zal het gezien de twee aankomende albums niet lang wachten zijn. Er zouden nog samenwerkingen gepland staan met Missy Elliott, Ty Dolla $ign en Justin Bieber.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.., Skrillex & Four Tet - "Baby again.."

Als we het hebben over dé rijzende ster van de afgelopen maanden binnen het muzieklandschap, dan zou Fred again.. ongetwijfeld tussen de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Skrillex – Quest for Fire (★★★½): Nieuw talent zorgt voor vuur

Dat 2023 Skrillex’ jaar moest worden, werd al op 1 januari duidelijk. Op Sonny Moores socials verscheen onder het bijschrift ‘QFF/DGTC 23’…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skrillex & Bobby Raps - "Leave Me Like This"

2023 wordt zonder enige twijfel een hoogjaar voor de fans van Skrillex. Sonny Moore vierde al in de eerste week van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.