AlbumsRecensies

Team Me – Something in the Making (★★★): Tussen extase, guilty pleasure en goedkoop sentiment

In 2011 stond Team Me met hun debuutplaat al eens aan de rand van een bescheiden internationale doorbraak. De band won het Noorse equivalent van een Grammy en trok op een internationale tournee die hen rond het middaguur ook naar Dour Festival bracht. Vergelijkingen met vroeg werk van Efterklang bevestigden de belofte die in de indiepop van Team Me school. Zoals bij zovele bands raakte Marius Hagen evenwel gedesillusioneerd door het constante leven op de weg en de moordende druk van de muziekindustrie stond in schril contrast met hun sprookjesachtige muziek. De band besloot in 2015 de stekker uit Team Me te trekken.

Met enkele op zichzelf staande nummers kondigde de band in 2019 al haar terugkeer aan, maar het derde album Something in the Making bevestigt definitief dat deze Noren hun spelplezier teruggevonden hebben. De eerste single “Song For A Drummer” legde de lat onmiddellijk erg hoog voor hun comeback. Het nummer barst van de pure extase. Met welgemikt handgeklap en overvloedige samenzang bedient de groep zich van alle popingrediënten om van een sprankelende terugkeer te kunnen spreken. Toen stelden we ons reeds de vraag of dat niveau wel dertien nummers vol te houden was.

Ook “High Street” is indiepop zoals indiepop moet zijn. Voortstuwend drumwerk houdt bescheiden tierlantijntjes samen en verbindt die tot een gebald popnummer. Op andere plekken in het album zoekt de band de grens met ‘guilty pleasure’ steviger op. ‘Just because you don’t believe in love right now/It doesn’t mean it’s gonna stay that way forever’ fleemt Marius Hagen op “Green Crystal Rain on a Star”, een nummer waar de mierzoete honing vanaf druipt. Er valt evenwel genoeg te beleven om geboeid te blijven luisteren.

Die spanningsboog vertoont al breukjes op “Should Have Been Somebody By Now”, een nummer dat speciaal geschreven lijkt voor de laatste vijf minuten van een romantische komedie op een commerciële zender. Op sommige momenten kiest Team Me helaas voor de gemakkelijke afslag richting goedkoop sentiment. Openingsnummer “Five Hour Flight Into The Light” roept pijnlijke herinneringen op aan de periode dat Owl City de hitparades teisterde. “Hello There” voelt dan weer als die gigantische roze kauwgom die we als kind aten, maar waarvan de smaak al na enkele seconden verdwenen was.

Something in the Making is een therapeutische plaat voor zanger Marius Hagen. Soms leidt dat tot sterke indiepopnummers, even vaak tot nummers waar we niet meteen een boodschap aan hebben. ‘Where do we go from here’, vraagt Team Me zich in de laatste noten van het slotnummer af. Er is geen enkele reden om te geloven dat de groep ons in de toekomst niet kan blijven verrassen met euforische nummers. Om een volledig album te boeien, is een strengere selectie evenwel welkom.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsRecensies

Charlie Hickey - Nervous At Night (★★★★): Omringd door muzikale talenten

Slechts eenentwintig is hij, maar Charlie Hickey laat vandaag met Nervous At Night toch maar even een debuutalbum op de wereld los….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Carthage - "Wake up"

Dat de naam Carthage ons niet zo bekend voor komt, is makkelijk te verklaren. Dit Belgische indiepopduo heeft zijn debuutsingle “Look” nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleepers' Reign - "Your Pet Friend"

Sleepers’ Reign is een groep die uitvoerig de tijd neemt om haar muziek te verfijnen alvorens die te delen met het grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.