Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “The Funeral”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met zijn vorige single “fleabag” gooide Dominic Harrison, alias YUNGBLUD, hoge ogen. Ondanks dat hij pas sinds 2017 muziek uitbrengt, is YUNGBLUD niet meer weg te denken uit de huidige pop(punk)scene. Zijn jongste album weird! dateert uit 2020, dat de opvolger werd van 21st Century Liabillity, uitgebracht in 2018 met daarop de hitsingle “I Love You, Will You Marry Me”.

Op “The Funeral” lijkt YUNGBLUD verder te bouwen aan het succes dat zijn vorige single hem bezorgde. Het refrein is bijgevolg net zo catchy als dat van zijn voorganger. Harrison zingt over zichzelf, dansend op zijn begrafenis, terwijl hij wacht op de ontvanger van zijn boodschap. Zijn geduld en gewacht zijn tevergeefs, niemand komt opdagen, hij noemt het een schande. Zijn rauwe stem zorgt er dan ook voor dat de teksten nog wat extra in de verf worden gezet. Verder worden de ietwat neerslachtige, cynische teksten vergezeld door strak gitaarspel en een steady drumbeat zoals we van YUNGBLUD gewoon zijn. Waar we bij “fleabag” nog getrakteerd werden op een fantastische gitaarsolo, ontbreekt deze hier, een gemiste kans.

Op 13 mei staat YUNGBLUD in Vorst Nationaal. Op 2 juli kan je hem bewonderen op de main stage van Rock Werchter. Dat belooft.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

YUNGBLUD @ Vorst Nationaal: De energiekste superster ter wereld!

Als tientallen fans uren voor het optreden al voor de deuren van een zaal zitten te kamperen om op de eerste rij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "Memories" (feat. WILLOW)

Je kon de afgelopen weken niet rond YUNGBLUD heen: de man zat zelfs in de Cooke en Verhulst Show. Als je het…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.