Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “The Funeral”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met zijn vorige single “fleabag” gooide Dominic Harrison, alias YUNGBLUD, hoge ogen. Ondanks dat hij pas sinds 2017 muziek uitbrengt, is YUNGBLUD niet meer weg te denken uit de huidige pop(punk)scene. Zijn jongste album weird! dateert uit 2020, dat de opvolger werd van 21st Century Liabillity, uitgebracht in 2018 met daarop de hitsingle “I Love You, Will You Marry Me”.

Op “The Funeral” lijkt YUNGBLUD verder te bouwen aan het succes dat zijn vorige single hem bezorgde. Het refrein is bijgevolg net zo catchy als dat van zijn voorganger. Harrison zingt over zichzelf, dansend op zijn begrafenis, terwijl hij wacht op de ontvanger van zijn boodschap. Zijn geduld en gewacht zijn tevergeefs, niemand komt opdagen, hij noemt het een schande. Zijn rauwe stem zorgt er dan ook voor dat de teksten nog wat extra in de verf worden gezet. Verder worden de ietwat neerslachtige, cynische teksten vergezeld door strak gitaarspel en een steady drumbeat zoals we van YUNGBLUD gewoon zijn. Waar we bij “fleabag” nog getrakteerd werden op een fantastische gitaarsolo, ontbreekt deze hier, een gemiste kans.

Op 13 mei staat YUNGBLUD in Vorst Nationaal. Op 2 juli kan je hem bewonderen op de main stage van Rock Werchter. Dat belooft.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

360 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sum 41, Avril Lavigne, Snow Patrol, dEUS en 7 anderen voor Rock Werchter 2024!

Rock Werchter pakte eerder al uit met drie headliners: Foo Fighters, Dua Lipa en Måneskin. Vandaag komen daar maar liefst elf nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "Happier" (feat. Oli Sykes)

Er gaat geen jaar voorbij waarin YUNGBLUD niet van zich laat horen. Zo stond de energieke Brit eerder dit jaar nog te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “Hated”

We betwijfelen of het nog nodig is, maar aan wie de voorbije jaren de Belgische festivals en hitlijsten vermeed, stellen we graag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.