Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flogging Molly – “These Times Have Got Me Drinking/Tripping Up The Stairs”

© CPU – Ymke Dirikx

2022 lijkt nu al het jaar van de grote comebacks te gaan worden. Na Placebo, Bloc Party en Rage Against the Machine kan nu namelijk ook Flogging Molly aan dit illustere rijtje toegevoegd worden. Met “These Times Have Got Me Drinking/Tripping Up The Stairs” laten de Keltische punk veteranen hun eerste single in vijf jaar tijd op de wereld los. Volgens frontman Dave King is het de perfecte song voor deze woelige tijden en een goede samenvatting van waar de band voor staat. Het gaat om het leven vieren met je geliefden en het beleven van vreugde ondanks alles dat tegen lijkt te zitten.

Het nummer is uiteraard klassiek Flogging Molly. Dat betekent dat de zevenkoppige groep nog steeds de perfecte mengeling van traditionele Ierse folk met stevige punk en grunge weet af te leveren. Wat begint als een ouderwetse shanty (oftewel, een Iers zeemansliedje) krijgt dan ook al snel een stevig infuus wanneer de snaarinstrumenten en drums het tempo overnemen. Van een band met vier gitaristen, een violist en een accordeonist in de rangen weet je uiteraard dat je tracks mag verwachten die gedomineerd worden door harmonieus samenspel. Met “These Times Have Got Me Drinking/Tripping Up The Stairs” krijg je dus een lied zoals de fans van Flogging Molly ze graag hebben, een meezinger die je het gevoel geeft op een Iers Middeleeuws volksfeest te vertoeven.

Op een nieuw album is het nog even wachten. Desondanks biedt deze eerste single, uitgebracht onder hun nieuwe label Rise Records, ons goede hoop voor de toekomst van deze band, die al bijna een kwart eeuw lang op melodieuze wijze keet weet te schoppen. Nederlandse fans van Flogging Molly kunnen in elk geval reeds aftellen tot 3 augustus, dan staan de folkpunkers namelijk op het podium in het Tilburgse 013. Op een Belgische datum blijft het vooralsnog even wachten. 

FacebookInstagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
InstagramLiveRecensies

Flogging Molly @ OLT Rivierenhof: Er zijn nog zekerheden in het leven

Er zijn nog zekerheden in het leven. Gras is groen, water is nat, iedereen gaat dood en Flogging Molly is zowat de…
InstagramLiveRecensies

Jera on Air 2023 (Festivaldag 3): Vijftig tinten blauw

Na een vrij kansloze eerste dag en een ‘zesje’ voor de vrijdag, had Jera On Air op de laatste festivaldag aardig wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.