Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flogging Molly – “These Times Have Got Me Drinking/Tripping Up The Stairs”

© CPU – Ymke Dirikx

2022 lijkt nu al het jaar van de grote comebacks te gaan worden. Na Placebo, Bloc Party en Rage Against the Machine kan nu namelijk ook Flogging Molly aan dit illustere rijtje toegevoegd worden. Met “These Times Have Got Me Drinking/Tripping Up The Stairs” laten de Keltische punk veteranen hun eerste single in vijf jaar tijd op de wereld los. Volgens frontman Dave King is het de perfecte song voor deze woelige tijden en een goede samenvatting van waar de band voor staat. Het gaat om het leven vieren met je geliefden en het beleven van vreugde ondanks alles dat tegen lijkt te zitten.

Het nummer is uiteraard klassiek Flogging Molly. Dat betekent dat de zevenkoppige groep nog steeds de perfecte mengeling van traditionele Ierse folk met stevige punk en grunge weet af te leveren. Wat begint als een ouderwetse shanty (oftewel, een Iers zeemansliedje) krijgt dan ook al snel een stevig infuus wanneer de snaarinstrumenten en drums het tempo overnemen. Van een band met vier gitaristen, een violist en een accordeonist in de rangen weet je uiteraard dat je tracks mag verwachten die gedomineerd worden door harmonieus samenspel. Met “These Times Have Got Me Drinking/Tripping Up The Stairs” krijg je dus een lied zoals de fans van Flogging Molly ze graag hebben, een meezinger die je het gevoel geeft op een Iers Middeleeuws volksfeest te vertoeven.

Op een nieuw album is het nog even wachten. Desondanks biedt deze eerste single, uitgebracht onder hun nieuwe label Rise Records, ons goede hoop voor de toekomst van deze band, die al bijna een kwart eeuw lang op melodieuze wijze keet weet te schoppen. Nederlandse fans van Flogging Molly kunnen in elk geval reeds aftellen tot 3 augustus, dan staan de folkpunkers namelijk op het podium in het Tilburgse 013. Op een Belgische datum blijft het vooralsnog even wachten. 

FacebookInstagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Flogging Molly - Anthem (★★★★): Meer folk, evenveel sfeer

Een introductie aan Flogging Molly is voor liefhebbers van het genre overbodig. De Amerikaanse groep is reeds sinds 1997 een van de…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 4): Punk is bijlange niet dood

Naar goede gewoonte organiseren de Lokerse Feesten, daags na de metaldag, ook een punkrockdag voor de jongere en minder jonge fans van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flogging Molly – "This Road Of Mine"

Hoeft Flogging Molly eigenlijk nog een introductie? Als een van de leukste en meest toegankelijke livebands in het genre van celtic punk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.