Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Divided – “Slumberland”

De West-Vlamingen van Divided verwenden ons eerder dit jaar al met “Futures”, een opbouwend nummer dat het talent van het jonge viertal tentoonstelde. Hiermee kondigden ze tevens hun nieuwe ep Riser aan, die zal uitgebracht worden bij het Vlaamse Dunk!Records. Na een maandje geduld zijn de Kortrijkzanen al terug met hun nieuwste single “Slumberland”.

“Slumberland” gaat van start met een speelse riff die Mastodon-fans onmiddellijk zal bekoren. Het gitaarwerk staat in de eerste helft van het nummer dan ook duidelijk op de voorgrond. De speelsheid die we in het begin horen, wordt verder in het nummer achtergelaten voor een beukende sound. Verwrongen vocalen ondersteunen het ijzersterke gitaarwerk en brengen extra dynamiek, waardoor het nummer voorbij raast. “Slumberland” eindigt op temperamentvolle en bombastische wijze en bewijst nog maar eens dat de leden van Divided perfect op elkaar zijn ingespeeld. Het beukende explosieve “Slumberland” doet ons alvast verlangen naar wat deze heren nog in petto hebben.

Divideds nieuwe ep Riser wordt 8 april uitgebracht. De heren zijn dit voorjaar op heel wat Belgische podia te zien, maar op 15 april zullen ze De Kreun te Kortrijk onveilig maken met hun releaseshow.

Facebook / Instagram Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

50 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
LiveRecensies

Divided @ Wilde Westen (De Kreun): Niet voor gevoelige trommelvliezen

Op de – voor Belgische normen – warme lenteavond van 5 april begaven de mannen van Divided zich naar het Kortrijkse om…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Divided – Light Will Shine (★★★★½): Schitterend breekwerk

Dat we in België niet te klagen hebben over het aantal succesvolle metalbands, mag al een hele tijd geen geheim meer zijn….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Divided - "Cinder"

Het afgelopen jaar was het stil rond Divided. De West-Vlaamse postmetalband gaf slechts sporadisch optredens, waarvan het Rotterdamse Left of the Dial…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.