Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crows – “Garden of England”

Soms wou je gewoon dat het al 1 april was, niet om een traditionele grap uit te halen met je huisgenoot, maar omdat het tweede album van Crows dan eindelijk wordt gedropt. De verwachtingen zijn enorm hoog na het weergaloze debuut Silver Tongues van 2019. Gelukkig heeft de band een nieuw nummer uitgebracht waar we nog even zoet mee zijn tot april.

“Garden of England” is de derde single van het Britse Crows van tweede plaat Beware Believers. Na het eerder verschenen “Room 156” en “Slowly Separate“, lost de groep opnieuw een pareltje. “Garden of England” is wat de zanger zelf omschrijft als het Brexit-lied van de band. Een beetje laat zou je kunnen denken, maar Beware Believers werd dan ook in 2019 geschreven toen de Brexit het nieuws volop overheerste. De dagelijkse confrontatie van op te staan in een gepolariseerde maatschappij diende als grootste inspiratiebron voor deze song.

De frustratie is te merken vanaf de eerste seconde, wanneer de drums en gitaar binnenkomen met een harde knal waaruit een catchy punkriff volgt. Het doet wat denken aan het vroege werk van Eagles of Death Metal. Zanger James Cox laat met zijn zanglijn voelen hoe diep het zat in 2019: ‘No more parades, no more disease’, luidt de chorus. Een verwijzing naar de toxische Brexit-campagne en de gevolgen ervan op de maatschappij. Cox tast weer de grenzen af tussen het zingen en het schreeuwen, een gedeeld handelsmerk van goede vriend en IDLES-frontman Joe Talbott.

Crows is momenteel op tour door Europa en houdt ook halt in de Botanique op 18 april. De release van Beware Believers staat gepland op 1 april op het label Bad Vibrations Records.

Facebook / Website / Instagram

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2022

We stelden je de afgelopen weken al heel wat lijstjes voor met onder andere de beste platen van Belgische en Nederlandse bodem,…
LiveRecensies

Sonic City (Dag 2): De viering van het leven

Op de dag dat curator Low op Sonic City zou moeten staan, voelden we dat er toch een bepaalde tristesse doorheen het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Lounge Society - Tired Of Liberty (★★★★★): Debuutalbum voor de geschiedenisboeken

In een genre waar topbands als Fontaines D.C., IDLES en Viagra Boys de dans bepalen, is het als nieuwe band niet altijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.