Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crows – “Slowly Separate”

© Jamie Noise

Fans van het Londense Crows kunnen nu alvast een gat in de lucht springen, want samen met nieuwe single “Slowly Separate”, de eerste nieuwe muziek in drie jaar, kondigt de band ook een nieuw album aan. Ze namen alvast ferm hun tijd. Als dat dezelfde vorm van kwaliteit oplevert zoals dat op hun debuutplaat het geval was, zullen we hen dit natuurlijk niet kwalijk nemen. Bij die debuutplaat kreeg de groep overigens de hulp van IDLES. Dan weet je dat het brute, vettige postpunk wordt. Wie zijn wij om hier nee tegen te zeggen?

Na “Slowly Separate” enkele malen beluisterd te hebben, concluderen we dat het Londense viertal de draad gelijk terug oppakt. Een vettige bas die het nummer op de rug draagt, brute aanslagen op de gitaar en strak pompende drums slaan de toon. Wat ook opvalt is dat het nummer erg duister klinkt. Naar eigen zeggen klinkt Beware Believers, zo zal het aankomende album heten, ook donkerder dan voordien. De band had namelijk geen intentie om zo lang te wachten met een tweede album, maar door de pandemie nam ze een pauze. Wat de reden ook was, we zijn blij dat de mannen terug zijn.

“Slowly Separate” smaakt naar meer. Beware Believers komt op 1 april uit én hopelijk zijn de liveshows tegen dan terug, want op 18 april speelt de band in de Witloof Bar van de Botanique. Wat kan een mens tegenwoordig nog meer wensen?

FacebookWebsiteInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2022

We stelden je de afgelopen weken al heel wat lijstjes voor met onder andere de beste platen van Belgische en Nederlandse bodem,…
LiveRecensies

Sonic City (Dag 2): De viering van het leven

Op de dag dat curator Low op Sonic City zou moeten staan, voelden we dat er toch een bepaalde tristesse doorheen het…
InstagramLiveRecensies

Crows @ Botanique (Witloof Bar): Vliegen door een storm

Enkele weken geleden kon Crows ons hun nieuwe plaat Beware Believers met veel trots voorstellen. De band ging daarop verder zoals ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.