Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Jérémie Makiese – “Miss You”

Voilà, onze inzending voor de grootste liedjeswedstrijd op aarde is er. We wisten al langer dan vandaag dat Jérémie Makiese het voor ons land zou opnemen tegen de rest van Europa in Italië, maar nu weten we ook welk wapen hij meeneemt. Met “Miss You” trekt de Belgisch-Congolese voetballer in mei naar Turijn. Hij deed al eerder ervaring op in muziekcompetities en won zo The Voice Belgique in Wallonië. Vorig jaar haalden we met Hooverphonic de finale, maar daar werd de band weggewalst door de concurrentie. Gelukkig voor Jérémie Makiese doet Wallonië het vrijwel altijd beter dan Vlaanderen, denk maar aan Loïc Nottet, Blanche en uiteraard Sandra Kim, maar dat legt misschien wat extra druk op de schouders van de 22-jarige zanger.

“Miss You” is een echt Eurovisiesongfestivalnummer; het is poppy, begint klein en eindigt groots, en is makkelijk mee te zingen. Dramatische strijkers leiden het lied in en zorgen in het begin voor een Bondgevoel. Eenmaal het refrein aanbreekt en later ook de beat zijn intrede doet, verdwijnt 007 en begint het wapperen met vlagjes van Europese landen. Er zit een mooie evolutie in “Miss You” en we krijgen een kleine uithaal op het einde van het lied, maar die extra punch missen we wel. Onze voorspelling? Opnieuw een plekje in de finale en niet meer dan dat. Desondanks wensen we Jérémie Makiese heel veel succes en zullen we met onze Belgische vlaggen voor de tv zitten tijdens de tweede week van mei.

België zal voor het eerst ten tonele verschijnen op 12 mei en als we het die donderdag goed doen, dan neemt Jérémie Makiese het op 14 mei op tegen de andere finalisten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1230 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olly Alexander - "Dizzy"

Olly Alexander leerden we kennen als frontman van Years & Years met hitjes als “Desire” en “King“. Allebei zijn ze op het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mustii - "Before The Party's Over"

Musti kennen we in Vlaanderen allemaal, maar wie kent er hier Mustii goed? De Brusselaar is vooral gekend in Franstalig België als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jonathan Bree - "Miss You" (feat. Princess Chelsea & Nile Rodgers)

Jonathan Bree werkt al eens graag samen met andere artiesten en bracht zo onlangs een spacy samenwerking uit met Nile Rodgers, een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.