Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kae Tempest – “No Prizes” (feat. Lianne La Havas)

© CPU – Chris Stessens

De lat werd enkele jaren geleden op serieuze hoogte gelegd, toen Kae Tempest in 2019 The Book of Traps and Lessons uitbracht. Een baanbrekende plaat, die de artiest de wereld rondstuurde. Nu, na een bezinningsperiode en een pandemie, zit er eindelijk een opvolger aan te komen. Hen lijkt voor The Line Is A Curve hun adressenboekje te hebben bovengehaald, want op het album werkt Kae samen met enkele mooie namen. Een tijdje geleden kregen we bijvoorbeeld al “More Pressure” te horen, met BROCKHAMPTONs Kevin Abstract, en nu is er “No Prizes”, in samenwerking met niemand minder dan Lianne La Havas.

Dat Lianne haar stem verleend aan de nieuwste creatie van Kae, heeft natuurlijk als gevolg het feit dat “No Prizes” bijzonder soulvol klinkt. De piano aan het begin brengt je dan ook al meteen in de sfeer, waarna Kae met hun herkenbare stemgeluid hun eigenheid in het nummer legt. Geleidelijk aan maakt Lianne La Havas dan haar intrede, waardoor de refreinen een soort luchtigheid krijgen. Hard en dromerig gaan met andere woorden hand in hand op ” No Prizes”. Een nummer dat bijgevolg een schot in de roos is. Perfect voor dit vroege lentezonnetje.

The Line Is A Curve verschijnt op 8 april. Als alles goed gaat, staat Kae Tempest op 15 juli op Gent Jazz. Lianne La Havas staat op haar beurt op het uitverkochte Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2200 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
AlbumsRecensies

Kae Tempest - Nice Idea (★★★½): Kort maar krachtig

De behoefte tot creëren laat een artiest maar zelden met rust. Zo ook bij Kae Tempest, die Record Store Day als goed…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.