Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence + the Machine – “Heaven is Here”

© CPU – Sven Michiels

Florence + the Machine keerde onlangs terug uit de dood. Met “King” maakte Florence Welch een terugkomst van jewelste en voor we goed en wel bekomen zijn van het nummer, heeft ze al een nieuwe single. Beiden zullen deel uitmaken van een nieuwe langspeler en dat is de eerste sinds High as Hope uit 2018. Dat album was iets rustiger dan de voorgaande albums, wat nog eens extra opviel na het bombastische How Big, How Blue, How Beautiful. Het was dus geen verrassing dat “King” iets levendiger is dan High as Hope. Nu omschrijft Florence haar nieuwe single als het eerste lied waarbij ze tijdens het maakproces meteen aan hedendaagse dans dacht. Net als “King” is de nieuwe single typisch Florence + the Machine, maar toch net iets anders. In ieder geval kunnen we er lekker op dansen!

Nog vooraleer de kaap van twee minuten wordt bereikt, breidt Florence er met haar machine een einde aan. Heel veel percussie en koortjes nemen in het begin de bovenhand, iets wat doet denken aan de begindagen van de groep. Na een kleine minuut komen er spookjes de boel betoveren en zo wordt het een gek geheel. Op het einde (amper een minuut later) komt er een beetje gesproken tekst en zo propt Florence van alles en nog wat in twee minuten, zonder dat het gehaast aanvoelt. Hitpotentieel is in de verste verte niet te vinden, maar cool is het zeker en vast.

Het nieuwe album van Florence + the Machine wordt verwacht in mei. Voorlopig heeft Florence + the Machine nog geen concerten aangekondigd, maar het zou ons niet verrassen als de Britse band komende zomer nog eens langs de Belgische festivalbodem passeert.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

957 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche verder aan met Florence + The Machine en The Killers!

Het festivalnieuws is de afgelopen weken amper bij te houden, en al zeker niet meer nu ook Pukkelpop in gang geschoten is….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.