Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Spence – “Clean Getaway”

Hoewel de Amerikaanse singer-songwriter Caroline Spence normaal gesproken veel van haar tijd op de weg doorbrengt – een levensstijl die niet veel ruimte en tijd biedt voor zelfreflectie – bood de lockdown haar een onverwacht geschenk. Spence kreeg op deze manier de tijd die haar in staat stelde om twaalf nieuwe nummers te creëren. Deze nummers zullen deel uitmaken van haar aankomende album, True North, dat op 29 april verschijnt. Met “Clean Getaway” brengt Caroline Spence voorzichtig de eerste indiefolksingle van dat album uit.

“Clean Getaway” komt voort uit de lockdown in 2020, een tijd waarin niemand van ons de keuze had om zich voor zichzelf te kunnen verbergen. Het nummer wordt vergezeld van haar kristalheldere stem en ietwat alledaagse gitaarakkoorden, wat “Clean Getaway” terug lijkt te katapulteren naar de jaren 2000. Ondanks dat vangt het nummer de gevoelens van vrijheid die voortkomen uit zwaarbevochten wijsheid en zelfacceptatie. Het omvat een nieuwe fase van volwassenheid ingaan waarin je ruimte kunt maken voor je innerlijke kind in plaats van ervoor weg te lopen. Spence merkt zelf op: ‘Dit nummer is bedoeld om uit volle borst mee te zingen als een manier om jezelf te eren terwijl je je gebreken erkent – het is voor die mensen die nog steeds bezig zijn met het verwerken van hun bagage en misschien een beetje hulp nodig hebben om te vieren wie ze in de tussentijd zijn.’

In de bijhorende videoclip van “Clean Getaway” gebruikte Caroline Spence video’s uit haar kindertijd. Deze opnieuw bekijken, bleek voor haar een openbaring te zijn. ‘Ik kreeg te zien dat mijn interesses en persoonlijkheid eigenlijk helemaal niet veel veranderd zijn. Ik denk dat ik dacht dat ik anders zou zijn tegen de tijd dat ik 30 was, maar het liet me precies waar ik begon, met gewoon meer acceptatie van wie ik diep van binnen ben.’

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Charlie Hickey - Nervous At Night (★★★★): Omringd door muzikale talenten

Slechts eenentwintig is hij, maar Charlie Hickey laat vandaag met Nervous At Night toch maar even een debuutalbum op de wereld los….
AlbumsRecensies

Tomberlin - i don’t know who needs to hear this… (★★★½): Knutselen met leegte

Sarah Beth Tomberlins onconventionele reis in de muziek heeft de weg vrijgemaakt voor haar diepzinnige, introspectieve liedjesteksten. Van het loskomen van haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hovvdy – “Town”

Hovvdy, de Amerikaanse indiefolkband uit Texas, is terug met een nieuwe single “Town”. Het is het tweede nummer dat het duo uitbrengt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.