Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dave – “Starlight”

© Timmsy

Alles wat Dave aanraakt, lijkt wel in goud te veranderen. De populariteit van de Britse artiest heeft in zijn thuisland het Verenigd Koninkrijk de laatste jaren mythische proporties aangenomen. Met zijn debuutplaat Psychodrama sleepte Dave de prestigieuze Mercury Prize en de Brit Award voor het album van het jaar in de wacht. Vorig jaar loste hij met We’re All Alone In This Together een meer dan waardige opvolger waarmee hij zijn status als een van de grootste muzikale talenten van zijn generatie nog meer kracht kon bijzetten. Met het album schopte hij het zelfs tot in de VS waar hij binnenkort op een uitverkochte tour trekt, een unicum voor een Britse rapper. Met zijn nieuwe single “Starlight” speelt Dave het deze keer op veilig, al is het resultaat er niet minder om.

Vorige maand speelde Dave al een klein stukje van “Starlight” tijdens een Instagram live en ging ermee meteen viraal op het internet. Het enthousiasme van de fans wordt nu ook beloond met de release van de volledige versie en die kan niet anders dan een groot succes worden. Voor de melodie ging Dave te leen bij Frank Sinatra’s “Fly Me to the Moon” dat prominent wordt mee geneuried door een vrouwelijke stem. Het bekende deuntje werd aangevuld met een harde beat waarop Daves gelauwerde flow en scherpe pen mooi tot recht komen. Het refrein is dan ook nog eens bijzonder catchy waardoor we kunnen concluderen dat Dave er met “Starlight” weer een streaminghit bij heeft.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1984 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
InstagramLiveRecensies

Peter Cat Recording Co. @ Trix (Club): Vrolijk genrehoppen

Van jazz langs disco naar soul met als rode draad een klok van een stem: dat is ongeveer de essentie van Peter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stormzy - "Toxic Trait" (feat. Fredo)

Het is een tijdje stil geweest rondom Stormzy. De coronacrisis, een moeilijke relatiebreuk en persoonlijke worstelingen met het zijn van een publiek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.